Ik ga naar Guntur; maar waar is dat?

andhra_pradesh_map

Hiernaast een kaartje met o.a. Guntur erop aangegeven.

Ik land met het vliegtuig in Hyderabad waar ik word opgehaald en we naar Guntur gaan; dit is nog wel een eindje reizen.. Ruim 260 km!

India is na China het land met het grootste bevolkingsaantal ter wereld, met ca. 1,2 miljard inwoners. India bestaat uit 28 deelstaten. Guntur ligt in de deelstaat Andhra Pradesh, waarvan Hyderabad de hoofdstad is. Guntur is de hoofdstad van district Guntur.

Telugu is de officiële eerste taal van deze deelstaat. Maar gelukkig kom je een heel eind met Engels (een geassocieerde extra officiële taal) wat vooral in de academische wereld en de zakenwereld veel gebruikt wordt.

India kent geen staatsgodsdienst, maar hindoeïsme komt wel erg veel voor: 80%.

India is een democratische republiek, met een president aan het hoofd voor een ambtsperiode van 5 jaar. Sinds 2007 is dat Patibha Patil, de eerste vrouwelijke president van India. Van 1858 tot 1947 werd India geregeerd als een onderdeel van het Britse Rijk.

De populairste sport in India is cricket, wat gezien de geschiedenis dus niet gek is. (Men rijdt ook aan de linkerkant van de weg, net als in Engeland.) Verder zijn tennis, badminton, schaken en polo erg populair. Badminton is overigens bedacht in Groot-Brittannië; schaken is (als chaturanga) ontstaan in India. Ik denk alleen niet dat ik de mogelijkheid heb om te sporten daar. De dag is erg vol en ik loop 6 dagen per week stage; afgezien daarvan is het gastgezin erg beschermend en dus erg beperkend.