Update stage, Kerst en reizen!

activiteiten, huisvesting, veiligheid, vertrek, werk/stage Add comments

Uiteindelijk zijn we zaterdag ook vrij geweest, en maandag ook.. Dinsdag zijn we weer naar stage gegaan, na een extra lang weekend. Ik vond het wel relaxt, had de vrije dagen echt nodig om de rest van deze week af te kunnen maken. Inmiddels hoef ik alleen vanavond en morgen nog.

De “strike” is nog niet over. De Bandh, ofwel de demonstrantengroep, zie je nog steeds op straat. In andere steden is het erger, in Guntur is alles relatief rustig. Dit betekent dat jullie je geen zorgen hoeven te maken;) Daarnaast zijn de mensen ook niet uit op geweld oid, dus voor mijn gevoel zijn de vrije dagen niet echt nodig geweest voor onze veiligheid, maar wel relaxt voor onze rust.

Het nadeel is dat veel winkels gesloten zijn. Dit betekent dat we niet naar de supermarkt kunnen voor de laatste keer boodschappen doen.. Misschien (voor mij) is de winkel maandag of dinsdag weer open? En anders hebben we altijd nog een backery, waar ik chips en koekjes kan halen voor in de trein. Het postkantoor is ook dicht; Heleen wou nog een pakketje met boeken ed. opsturen, maar nu is dat ook maar de vraag of dat gaat lukken.. Misschien morgen?

Morgen is ’s avonds de kerstviering van “Nursing College”, waar we heen gaan. Heleen heeft daar een rol toebedeeld gekregen: zij is de kerstman!!! Ik heb daar geen rol, want ik doe maandag blijkbaar mee met de kerstviering bij het KMPDC. Daar wordt een toneelstuk opgevoerd waarin ik mijn acteerkunsten kan laten zien! Ben benieuwd, wel gezellig –> en goed voor het kerstgevoel!!! Bij jullie is het koud, en heeft het zelfs gesneeuwd! Hier zit ik nog steeds af en toe te zweten in mn korte mouwen.. Gelukkig zijn er nu ook ochtenden dat ik wakker word en denk “goh, het is koud”. Maar dat is natuurlijk relatief, als je het dan weer vergelijkt met Nederland..

We zijn allebei nu bezig met het afronden van de laatste stageopdrachten die we hier nog moeten maken.. Gelukkig heb ik nog een slag om de arm, omdat ik hier een paar dagen langer zit dan Heleen (vertrekt zondagavond). Ik ga woensdagochtend met de trein van 5:45u richting Hyderabad. Daar heb ik de tijd om een hotelletje te zoeken, en dan Harrie ’s avonds bij het station op te halen. Donderdagavond gaan we met de trein van 18.00u weer naar Guntur, en vertrekken 1e kerstdag (als alles goed is) in de avond naar Goa. Ik ben echt heel benieuwd hoeveel er van onze plannen gaat lukken, want India is niet echt een land waar alles nog kan veranderen…

De treinen zijn al gereserveerd, want dat moet echt tijden van tevoren! Anders heb je geen plaats, tenzij je half uit de trein wil hangen (supergevaarlijk, maar gebeurt hier echt!!!) We willen wel in een trein kunnen zitten.. Aangezien onze reis naar Goa ongeveer 17 uur is ofzo!

Trouwens een meevaller: De kosten die we hier moesten betalen voor huur/eten ed. bleek in India opeens 8 euro per dag te zijn, oa. omdat we een eigen appartement hebben. Ik wist dit vantevoren=in NL niet (miscommunicatie), en vond t best veel, daar had ik geen rekening mee gehouden (60% meer). Emmanuel zou erop terugkomen, en heeft dat dan gister gedaan. Hij heeft besloten om ons toch de 5 euro per dag te laten betalen, dus dat is voor ons zeer prettig! Scheelt weer, extra reisgeld! Heel fijn:)

9 Responses to “Update stage, Kerst en reizen!”

 1. pleunie Says:

  Trouwens gister ook nog naar Pizza World geweest, heerlijk!!! Was inmiddels al weer een tijdje geleden…;)

 2. Maaike Says:

  hee pleunie! Ik wil je even, vanuit een ondergesneeuwd Utrecht veel plezier op reis wensen! Geniet nog even van India en natuurlijk weer van elkaar 🙂

  Enne, ik hoorde dat de festivalplannen van 2010 al gemaakt zijn!

  Liefs Maaike

 3. pleunie Says:

  Ik heb nog niks gehoord van die festivalplannen…? Laat me ff weten graag!;)

 4. Lidy Says:

  Och Pleunie, dat de supermarkt dicht is is niet zo heel erg hoor! Harrie lijkt wel een lopend winkeltje met al zijn etenswaren!
  Zeg en we krijgen toch wel een foto te zien van jou op het Indiase toneel? Ben benieuwd!
  En… nu is het echt aftellen! Wat een heerlijk vooruitzicht!
  Ik wens jullie alvast veel plezier van en met elkaar en geniet van jullie reis!
  Vanuit de Dom. rep. proberen we wel contact te houden.
  PS: fijn dat je Sinterklaaspakje nog is aangekomen!`

 5. Pleunie Says:

  Haha, zoveel etenswaren zou hij nou ook weer niet meenemen:p
  Ik zal vragen of iemand een foto kan maken.. Ff afwachten dus!

  Sinterklaaspakketje was super!! Ik heb genoten van het 1e pakje gehaktballetjes, heerlijk om weer eens echt vlees -anders dan kip- te eten! De vleeslapjes heb ik tot nu nog weten te bewaren;) Chocoladeletter is wel gelijk opgegaan.

  Jullie ook veel plezier in de Dom Rep, kunnen jullie ook genieten van lekkere temperaturen. We zullen niet veel in internetcafe’s zitten, maar zijn altijd bereikbaar via mn telefoon.
  Over precies een maand zitten we in Delhi, ingecheckt te wachten op onze vlucht..

 6. Wim Says:

  Ha Pleunie,
  Een hele fijne kerst, goed nieuwjaar en natuurlijk nog een fijne vakantie gewenst.
  Ben benieuwd hoe het kersttoernooi zonder jou is, waarschijnlijk weer gewoon gezellig.
  Tot volgend jaar
  geniet nog even
  Wim

 7. Mirjam Says:

  Ha Pleunie, Tjeetje wat gaat dat snel zeg. Je stage zit er al weer zowat op en Harrie vertrekt al bijna. En wat de temperaturen betreft, zou ik graag met je willen ruilen. Aankomende nacht kan het zelf op sommige plaatsen 15 graden vriezen. Uiteraard wil ik fotoos zien van je acteertalent 🙂 Nou Pleunie, maak er een mooie afsluiting van. Wij wensen je vanuit hier alvast fijne feestdagen, een gezond 2010 en natuurlijk een heerlijke vakantie samen met Harrie toe! Dikke kus Mirjam

 8. Ma Says:

  Hallo Pleunie,

  Aardig dat Emmanuel er toch 5 euro van gemaakt heeft. Dat geeft jou de kans om ook aardig terug te zijn….Ik zou niet precies die 5 euro geven, maar iets extra’s. Een soort tip /fooi als blijk van waardering.
  Zonder verplichting iets extra’s geven is altijd leuker om te geven en ook om te ontvangen….

  Ik ben benieuwd hoe het toneelspel gaat en hoe jouw rol zal zijn. Misschien ontdek je nog talenten in jezelf waarvan je niet wist dat je ze had :P.

  Heel veel plezier met de afronding van je stage!

  Ik ben zo benieuwd hoe je ‘weerzien’ met Harrie zal zijn. Ik ben ook benieuwd hoeveel hij mee kan nemen van jouw wensenlijst’je’. Tjonge: Wat een LIJST! (Met rode koontjes heb ik geluisterd terwijl H de lijst voorlas :P)
  Ik herkende mijn bescheiden Pleunie niet meer, hahaha!

  Geniet van je laatste dagen bij de familie en wees uitbundig in het bedanken van de gastvrijheid!!

  Heel veel liefs!
  xxxxxxxxxxxxxxx

 9. miranda Says:

  hoi pleun .
  nou nog even dan kan je harrie in je armen sluiten.
  ik wens jullie fijne feestdagen en gelukig 2010.
  gr xxx je tante.

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen