Sinterklaas weekend

nieuws(bericht), uitjes Add comments

Vrijdagavond kwam Sandra aan op het station in Guntur. We gingen haar ophalen met de auto. Eenmaal in het appartement konden we lekker bijpraten, en heb ik Sandra wat noodles gegeven. Die had namelijk geen fatsoenlijke maaltijd gehad omdat ze rond etenstijd in de trein zat.

Zaterdag gingen we naar een Boeddha beeld, wat echt groot was. Daar zagen we ook een dode hond liggen.. Om de hoek zagen we haar puppy’s liggen, zielig! Verder was het beeld interessant om te zien, en hebben we een aantal foto’s gemaakt. Daarna gingen we naar de tempel die erbij hoorde. Vanaf een bepaalde plek kon je het Boeddha beeld op de achtergrond zien, dat was wel mooi. Daarna gingen we naar een tempel die nog in gebruik was; was niet de bedoeling dat we daar foto’s maakten, dus dat respecteerden we. Daar zagen we mensen bidden, en heel veel mensen en kinderen bedelen om geld. Het is slim om bij een tempel te bedelen, maar ik vond t vervelend omdat ze om je heen bleven hangen. Binnen zagen we ook een aap!

We gingen nog langs een museum, ook alles over Boeddha. Bleek dat er ook een aantal plastic beelden stonden!!! De echte beelden stonden in Hyderabad; en in Hyderabad stonden ook een aantal neppers waarvan de originelen in dit museum waren.

’s Middags hebben we eerst geluncht met wat kip worstjes, en daarna zouden we naar de film gaan – maar Heleen kreeg een telefoontje. Aan haar gezicht te zien was het serieus, dus we lieten haar even bellen.. Eigenlijk vond ik het ook niet erg dat we niet naar de bios gingen, want ik vond het wel prima om even te relaxen thuis. Daarna hebben we wat speculaas/ pepernoten/ schuimpjes gegeten DIE MIJN (EN HELEEN’S) FAMILIE HEEFT (HEBBEN) OPGESTUURD PER POST en een sinterklaasliedje gezongen. Na de snoeperijen hebben we een chauffeur geregeld, en zijn we mijn sari op gaan halen. Eenmaal thuis hebben we foto’s gemaakt!

’s Avonds gingen we uit eten in Vijawada, een dorpje verderop. Hier konden we buiten zitten – in mijn sari uiteraard. Na afloop moest ik naar de wc! Dat is echt een probleem in mijn sari… Alles losgemaakt, en geprobeerd weer alles vast te vouwen. Het zat niet meer zo goed als in het begin, maar ik kon me er wel in vertonen om in de auto naar huis te rijden! Thuis heb ik het geheel uit gedaan, en nog wat na gekletst.

Om 2 uur gingen we slapen; we zouden namelijk de volgende ochtend om half 10 vertrekken! Dat is bijna gelukt.. Het werd een kwartier later. We gingen op weg naar het strand. Dat was een reis van ongeveer 2 uur. Onderweg hebben we een dvd-speler opgehaald, zodat we onderweg naar Michael Jackson en naar Telugu muziek konden luisteren/ kijken. Bij het strand hadden we een eigen huisje waar we ons konden omkleden enzo. Na het omkleden in onze Indiase-zwemoutfit zijn we het strand opgegaan, en gelijk de zee in. Het viel me mee, dacht dat het water kouder zou zijn. Het was een ideale strand dag; de zon scheen niet te fel, relaxt briesje.. Daarna nog even liggen zonnen. Dit was niet zo toeristisch als Goa, en mensen zijn hier niet gewend om blanken te zien. Sowieso heb ik geen vrouwen zien zwemmen! En anders zouden ze in hun panjabi’s het water in gaan, denk ik. Onze zwemoutfits zet ik zsm bij de foto’s.. Niet zomaar in een bikini dus! Jongens bleven ongegeneerd met grote ogen naar ons staren. Dit kon totdat Tondan (familie van Emmanuel; hij was met ons meegegaan) iedereen weg jaagde! Er waren blijkbaar ook mensen die foto’s van ons wilden maken, maar niks werd toegestaan door onze guard! Na het eten hebben Heleen en Sandra een tukje gedaan, en ik heb een puzzeltje gemaakt. Eind van de middag hebben we nog een strandwandeling gemaakt tijdens de zonsondergang, heel mooi. Daarna hebben we ons vissersdorpje/ strand verlaten, en zijn we vertrokken naar de oma van Annie waar we zouden eten. Genoten van de chapati’s, en toen op weg naar huis. Eenmaal thuis hebben we nog de laatste foto’s en muziek uitgewisseld en pakte Sandra haar tas weer in.

We hebben haar op de trein gezet met het idee dat ze nog wel een tijdje op de trein zou kunnen wachten; er was namelijk gedoe in Hyderabad. Er is een bepaalde groep die een eigen/ onafhankelijke staat wil, en nu zijn er allerlei protesten en rellen aan de gang. De bussen rijden niet, en er zijn al auto’s in de fik gestoken. Vanwege onveiligheid vragen de auto’s (=toek-toeks) 4 tot 5x zoveel. We vroegen ons af of ze niet beter bij ons kon blijven, maar ze zou contact opnemen met de mensen van haar organisatie en dan kwam het allemaal wel goed. De volgende ochtend kreeg ik een smsje dat ze idd veilig thuis was gekomen, en dat de stage niet doorging (kinderen van stageadres konden niet komen door busstakingen). Kon ze gelukkig uitslapen, maar ik hoop dat ze deze week nog wat te doen krijgt…

Wij konden vrijdag ook uitslapen, want we hadden vrij genomen. Heerlijk relaxen en bijkomen van t weekend. Dinsdagochtend weer aan de slag!

8 Responses to “Sinterklaas weekend”

 1. Ma Says:

  Hai Pleuntje,

  Luxe hoor: vrijgenomen!
  Gezellig dat Sandra er was.
  Lullig voor Heleen om slecht nieuws te krijgen als ze zo ver weg is….Wens haar maar sterkte.

  Hoe kwam je aan: speculaas/ pepernoten/ schuimpjes?
  Daar heb je niets over geschreven…:P

  Het gaat nu wel hard…nog 13 dagen, 21 uur en 50 minuten.
  dat is te overzien!

  Knuf!

 2. miranda Says:

  HE PLEUN .
  HET IS ALWEER EEN TIJDJE GELEDEN .
  ik wil even zeggen hoe trots we zijn op jou.
  we vinden het nog steeds leuk om dat nog te lezen.
  en de foto´´s ook.
  en nog bedank voor brieven. was heel leuk.
  ps wat erg voor heleen.
  we wensen haar heel veel stekte toe in de kommen de tijd.
  gr xxx je tante .

 3. pleunie Says:

  @ Ma; ik heb het door het editen van mijn verhaal verwijderd.. Maar nu staat het duidelijk hoe het hier is gekomen;) Vrijgenomen luxe? Volgens mij hebben we recht op veel meer vakantiedagen.. En daarnaast waren we niet veel waard geweest na het weekend (moe!).

  @ Miranda: Fijn dat je een berichtje achterlaat. Ik hoop dat je de verhalen niet te lang vindt om allemaal voor te lezen aan opa, haha. Ik heb nog nieuwe foto’s op mn computer staan, maar nu is het al laat dus dat komt volgende keer wel weer..

  Nog minder dan 2 weken.. Ben nu druk bezig met een kaartje regelen naar Hyderabad toe. Daar ga ik Harrie namelijk ophalen! Met kerst zijn we bij de familie, die is in de ochtend/middag in Guntur, ’s avonds gaan ze weg. (Dat komt prima uit, want dan nemen we om 20.00u de trein naar Goa) Harrie is bezig met de rest van de treinkaartjes, en evt een treinpas. (Toen ik belde, was het een verkeerd nummer…? Dus nu regelt hij het allemaal!)

 4. Ma Says:

  @ Zo bedoelde ik het niet. Ik wilde anderen in het zonnetje laten zetten door jou….

  Ik dacht trouwens dat je al het lekkers al op zou hebben gehad. Maar als ik het goed begrijp heb je het bewaard voor deze gelegenheid.
  Heel knap van jou!

  Kusz

 5. Ma Says:

  Oeps…typfout.
  BewaarT

 6. Barry en Cynthia Says:

  Leuk om je verhalen te lezen!

  Ik zie dat je Harrie weer bijna gaat zien en niet lang daarna kom je weer terug naar Nederland.
  Je ouders zullen je ook wel missen zo lamgzamerhand.

  Hoop voor je dat je stage iig heel leerzaam is geweest.

  groetjes uit UTREG
  Barry en Cynthia

 7. Stef Says:

  Een hallo uit Eindhoven,
  Nu gaf Harrie me je site. En hij zei: Laat een bericht achter, zal ze leuk vinden. Toen zei ik: Ja wil ik wel eerst alles gelezen hebben. Toen zei Harrie: Suc6!. Ik trots die site openen. Conclusie: Ik ga echt nog alles even lezen. Dus mijn volgend berichtje wat ik stuur zal ingaan op de inhoud van deze site :D.

  Nog veel succes maar ook plezier daar. Ik ga dit hele naslagwerk eens doorpluizen.

  Groetjes,
  Stef

 8. Pleunie Says:

  Haha, idd leuk dat je een berichtje achterlaat stef;) Ik vind het stoer als je alles serieus nog gaat doorlezen:p Ik heb een hoop verhalen geschreven zoals je hebt gezien… Ik zie je wel weer als ik terug ben in NL!

  En Barry en Cynthia, fijn dat jullie lezen wat ik hier allemaal meemaak! Ik mis thuis ook wel, maar het eind van de stage is nu duidelijk in zicht en het reizen zal waarschijnlijk voorbij zijn voordat ik het weet! Spreek jullie weer in NL?

  Liefs, Pleunie

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen