SARI!!!

traditioneel Add comments

Ik kijk om me heen, en zie verschrikkelijk veel sari’s! Ik zat te denken, en het leek me wel leuk om zelf ook een sari te hebben naast mijn 3 panjabi’s… Vrijdag 4 december waren we ’s middags gaan shoppen, en toen kwamen we ook langs de M&M. Dit is een hele grote kledingwinkel (4 etages).

We gingen binnen, en liepen naar de 1e verdieping. Je wordt al gelijk door iedereen gegroet en geassisteerd! We gingen op de stoelen zitten die ons werden aangewezen. De manier van sari’s uitkiezen is namelijk op een stoel zitten, en dan laat de verkoper je verschillende stoffen zien. Een sari is namelijk een lange lap stof die je mooi om je heen drapeert.

Uiteindelijk heb ik een sari gezien, die ze dan “om doen”. Daarna nog 2 andere sari’s om laten doen, maar de 1e was toch het mooiste.

Ik wilde die kopen.. Maar dan hebben we het probleem dat het “blouse” gedeelte door een kleermaker gemaakt moest worden. Die service hadden ze niet. Toen ik daardoor twijfelde en met Heleen overlegde, bleek het opeens niet meer zo’n probleem! 1 telefoontje, en de tailor was er binnen een paar minuten. Het zou maximum 200 roepie kosten: prima! Toen de tailor kwam, was het vaag over hoe duur t ging worden. “Stitching” was 120 roepie, plus 30 roepie om het niet doorschijnend te maken, dus 150 roepie. Daarna kwam er opeens nog 30 roepie bij, maar weet niet wat dat precies was.. Maar in het kleedhokje, waar ze mijn maten opnam, had ze het opeens over 130 roepie totaal… Ik was heel benieuwd hoeveel het me nou zou gaan kosten!

Het zou die avond om half 10 klaar zijn; konden we langs de winkel gaan voordat we Sandra op zouden halen van het station (die kwam Sinterklaas vieren in Guntur). Helaas was er wat miscommunicatie, zodat we nog maar net op tijd bij het station konden zijn. Uiteindelijk hebben we hem zaterdagavond op gehaald.

In de winkel bleek het dus toch de 130 roepie variant te zijn, dus dat was prima. Ik vroeg of ze me konden helpen m aan te doen, dan kon ik daarin naar huis en uit eten. De eerste vraag die ze me stelden was of ik ging trouwen → dus een dure/ luxe jurk. Ze hielpen me heel goed, en ik ging dus stralend in mijn nieuwe “jurk” naar huis. Ik voelde me net de koningin!

12 Responses to “SARI!!!”

 1. Maaike Says:

  Een Sari lijkt mij fantastisch! Krijgen we er ook foto’s van te zien?

  Liefs!

 2. pleunie Says:

  Harrie heeft al foto via skype gezien;) Ik ga kijken of ik ze er nu ook op kan zetten!
  Foto’s zijn erg groot, dus dan moet Harrie ze binnenkort ff verkleinen (makkelijker te bekijken) als hij tijd heeft…

 3. Lidy Says:

  Ben zooooooooo benieuwd!! Daar maakt ie dan maar tijd voor!!!

  Nog 2(twee!!) weken!!!!

 4. pleunie Says:

  Ik heb nu echt een paar foto’s erop gezet; ik zou eigenlijk al 5 kwartier geleden gaan slapen (had ik tegen Harrie gezegd op skype) omdat ik een beetje verkouden ben en een goede nachtrust wel kan gebruiken(A)
  Maar nu hebben jullie iig een foto van mn sari en van onze zwemoutfit! De rest van de foto’s komen binnenkort…

 5. Ma Says:

  Hallo Koninginnetje,

  Fijn dat Harrie de foto’s verkleind heeft, als hij de sari-foto’s ook nog kan draaien is het helemaal geweldig.

  Deze sari heeft korte mouwen…is dat wel oké? Ik dacht dat jouw bovenarmen bedekt moesten zijn.
  De sari is mooi (al vind ik stiekem die andere mooier).

  Kusz

 6. pleunie Says:

  Korte mouwen is oke; deze zijn op dezelfde maat gemaakt als de mouwen van mijn panjabi. Ze doen hier niet zo heel moeilijk over deze lengte.. India is vol met tegenstrijdigheden!!!
  Die andere? Je bedoelt die ik toen gepast had? Helaas.. Ander kleurtje gedaan:p Maargoed, kan m toch niet meer ruilen dus we doen allemaal of deze heel mooi is;) Hahah

 7. Ma Says:

  Ik schreef: De Sari is MOOI.
  Wat tussen haajes staat moet je vergeten 😛

 8. Arjen Says:

  Echt heel mooi die Sari. Ik zat trouwens even te rekenen, en ik was echt stomverbaasd dat 130 roepie nog geen twee euro is. En nog op maat gemaakt ook! Dat is nog eens fijn winkelen. 🙂

  Alvast veel plezier samen met Harrie straks.

  Adios!

 9. pleunie Says:

  Dankjwel! 130 roepie was alleen de tailor-kosten.. Helaas was de sari zelf zo’n 60 euro, hahaha.
  Dankjewel, hij is al bijna onderweg…;)

 10. Daniëlle Says:

  Lijkt me heerlijk om te shoppen daar! 😀

 11. Daniëlle Says:

  Oh en die Sari is echt heel cool trouwens! Staat je goed 🙂

 12. Mirjam Says:

  Mooi hoor,krijgen vast een keertje een echte modeshow te zien in real life van jou toch? 🙂

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen