Eindelijk een berichtje met inhoud…

activiteiten, eten/drinken, werk/stage Add comments

Zo.. Na een avondje laptop doorgeven is het tijd geworden om een verhaaltje te posten met meer inhoud dan de vorige 2..

Stage. Ja, er zit nu meer regelmaat in dan in het begin. In de ochtend moeten we om 10 uur bij het KMPDC zijn, en dan worden de fysio en 4 studenten opgehaald en rijden we met zn allen naar de sloppenwijk toe voor het CBR (Community Based Rehabilitation; stoer voor thuis fysio). Het zijn niet de echte sloppenwijken zoals in de kranten en op tv, maar het is armer dan waar we in de eerste week heen gingen. De echte armste sloppen zijn niet veilig voor onze gezondheid; veel besmettelijke ziekten. Dit is ook erg interessant om mee te maken; mensen hebben geen geld voor fysio, en we vinden het fijn dat we kunnen helpen. Nu zijn we een aantal dagen bij dezelfde patienten geweest, en het is echt leuk om te zien hoeveel ze in zo’n korte tijd al vooruit zijn gegaan! Mijn moeder had me ballonnen meegegeven. Leuk idee, en de kinderen zijn er erg enthousiast over! De fysio’s vinden het ook een erg leuk medium om de oefeningen speelser te maken. Je kan een kind geen gewone oefeningen laten doen natuurlijk! Een fysio heeft zelfs een ballon voor haar dochtertje gevraagd; ze had er leuk mee gespeeld hoorde ik een paar dagen later. Succesnummer, dankjewel!

’s Middags geven we soms les, die we in onze eigen tijd moeten voorbereiden.. In het begin was het even kijken hoe en wat, maar inmiddels hebben we onze weg gevonden. We hebben afgesproken dat we 10 lessen gaan verzorgen. Tussen 5 en 6 hebben we weinig te doen, en helaas is de bibliotheek vanaf 5 uur gesloten. ’s Avonds hebben we dan tot 8 uur de kliniek, en dan hebben we verschillende patiënten. Inmiddels hebben we ook vaste patiënten die we behandelen. Omdat de mensen in India nog steeds niet op afspraak werken, is het sommige avonden drukker dan andere..

Zaterdag was er een feestdag, en had iedereen vrij! Behalve wij, en mensen die speciaal voor ons moesten komen werken. Daar kwamen we vrijdag achter, en dat voelde niet echt heel relaxt. We hebben tot nu toe geen enkele dag vrij gehad, op 3 dagen na (Hyderabad weekend). We kunnen inmiddels wel een vrije dag of een vrije avond gebruiken..! Het breekt me toch wel op, 6 dagen per week werken, zonder echte avonden (komen om half 9 thuis en moeten dan nog eten…). Gelukkig komt dit weekend eraan, en hopelijk breekt dat even.

Babbel (Nederlandse versie van onze stagebegeleider) is een stuk prettiger in de omgang geworden. In het begin was hij ongeduldig en onvriendelijk, maar inmiddels neemt hij alle tijd voor ons en neemt de moeite om dingen te herhalen en uit te leggen. Hij begint zelfs grapjes te maken. Helaas voelt hij zich vanavond niet al te best (herstellende van een griep), maar kan hij geen vrij krijgen…

Trouwens, ik ben opgehouden met aerobics. Het was echt te vroeg, ik kon het niet meer opbrengen, vooral niet omdat we laat thuis zijn. Daarnaast ging het regelmatig niet door door verschillende redenen. De laatste weken moet ik het doen met de exercise die ik krijg van de trap op en af lopen, en de workout die ik doe in de kliniek als we even geen patienten hebben om 5 uur (in ieder geval vandaag; denk niet dat ik het echt vaak ga doen, maar ik kan hier wel doen alsof).

We hebben 7 flessen coca cola gekregen, en een hoop pakken sap! Ideaal, hadden we nodig! Maar wat nog meer ideaal is, is dat we nu ook nog tosti’s kunnen maken! We hebben kaas en ham! Heerlijk, dat dat kan in India!

Op het moment weet ik even niet wat ik verder nog meer heb gedaan/ heb meegemaakt.. Dus dat komt volgende keer weer in een berichtje.

2 Responses to “Eindelijk een berichtje met inhoud…”

 1. Meike Says:

  Pleunieee!
  Inderdaad erg pittig als je zulke lange dagen maakt en nauwelijks tijd hebt voor jezelf! Lijkt me erg zwaar.
  Het lijkt me super leuk om bij de patiënten echt vooruitgang te zien:D dan zie je ook meteen waar je het voor doet. Echt super leuk:)! En die ballonnen, dat ze daar zo gelukkig van worden:D dat is toch geweldig:) vind het leuk om te lezen weer:)
  xx

 2. Ma Says:

  Hai,

  7 Flessen cola: wauwwwwwwwwwwww!
  En ook nog tosti’s!!
  Pas maar op straks ga je je daar nog echt thuis voelen 😉

  Liefs,
  xxx

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen