Maandag en dinsdag

uitjes Add comments

Maandag voelden de andere 2 zich niet zo goed (darmproblematiek). Toch gingen we ons programma volgen van vandaag. Maandagochtend hebben we de school gezien waar Sandra stage loopt. We kregen een heel welkom met zang en dans, en Heleen en ik kregen ook een (zware!) bloemenkrans om onze nek. Daarna kregen we een rondleiding door het hele gebouw. De fysiotherapie zaal was in het weekend veranderd: een grote tafel die in de weg stond was weggehaald. Ik vond dat er nu nog best weinig ruimte was, als je 10 kinderen tegelijk hebt rondlopen.. Maar ze hadden wel leuke dingen, en 1 therapeut was echt grappig (andere sprak slecht engels).

In de middag zouden we nog gaan shoppen, maar dat was nu niet relaxt. We gingen nog wel boodschappen doen; we moesten wat chips hebben voor ’s avonds, brood voor de volgende ochtend, en wat drinken voor in de trein. We wilden ook nog naar een kapper, maar die was dicht (degene die open was, was meer een kleermaker dan een kapper, dus dan wachten we liever op een andere mogelijkheid).

’s Avonds hebben we zelf chappati’s gemaakt. Sandra heeft het ons geleerd; zij maakt al haar eten zelf. Ze maakte er een sausje (chatney) bij van uien en tomaten, met wat olie en kruiden. Ik ben niet zo van de uien en tomaten (of andere groenten:p) maar het was uiteindelijk toch wel lekker met een chappati. Sowieso leuk om gemaakt te hebben!

’s Avonds hadden we henna op onze handen gedaan. Die hadden we zaterdagmiddag gekocht bij de Char Minar bazaar. We hadden op google voor voorbeelden gezocht, en ik heb iets van een butterfly-mensje gemaakt. Zodra ik binnenkort tijd heb, zal ik die foto wel op de site zetten.. Was nog best lastig om dat op je hand aan te brengen, maar ik ben uiteindelijk best tevreden met het resultaat!

Ik had nog geen zin om te gaan slapen, dus heb ik tot half 2 met Sandra gepraat. Toen had ik nog maar 3.5 uur slaap, dus ging toch maar naar bed. Heleen lag gelukkig niet in de weg; we lagen namelijk het hele weekend samen in een toch wel smal 2(?)persoonsbed, met een houten matras leek het wel. Heb prima geslapen, eindelijk een nacht dat ik geen last had van alle muggen daar!

Dinsdagochtend nog mn tas inpakken, wat eten (voelde me een beetje misselijk, waarschijnlijk van weinig slaap) en gingen na het afscheid op weg naar de grote weg, waar we een auto wilden pakken. We kregen een mini-taxi te pakken, wat een stuk goedkoper is. Dit is een auto (tjoek-tjoek) maar dan een slagje groter, waar iedereen bij in kan stappen. Dit is dus geen prive taxi, maar wel grappig. We wilden niet te laat komen voor onze trein, dus wilden we overstappen in een auto. Gelukkig niet nodig gebleken, want hij boodt al aan om ons “direct” naar het station te brengen. Dat was niet helemaal direct, want er kwam nog 1 vrouw bij, en er zaten nog 2 mannen in.. Maar we waren wel een half uur voor vertrek op het station. We vroegen welke trein we moesten hebben; de trein direct voor ons. Makkelijk. We vroegen aan weer een ander waar onze wagon moest zijn, en toen hadden we onze plaatsen snel gevonden.

Ik ben zo snel mogelijk gaan slapen, en ben tot kwart over 11 in dromeland geweest. Toen maar een smsje gestuurd naar Emmanuel, zodat hij de chauffeur kon sturen. Bleek niet nodig, de chauffeur was al op het station. Terwijl we pas om 12 uur aan zouden komen.. Achja, prima. Toen we uitstapten, stond de chauffeur ons bij onze wagon op te wachten, dus dat was wel relaxt. De middag hebben we weinig gedaan; Heleen heeft wat gelezen, ik heb wat films gekeken. Mooie uitrustdag voordat morgen de stage weer begint..!

4 Responses to “Maandag en dinsdag”

 1. Lidy Says:

  Zo Pleunie, wat een weekend! het moet je een geweldig goed gevoel gegeven hebben om zelf dingen te kunnen ondernemen! En wat hebben jullie veel gedaan! Dit geeft weer enegie om de nieuwe uitdaging aan te gaan. Veel succes op je nieuwe plek!!

 2. Ma Says:

  Hai,

  Weer terug op je oude, vertrouwde plek bij de familie. Voelde dat goed of moest je weer omschakelen?
  Ach, je hebt in ieder geval weer meer ruimte in je bed.

  Spannend: weer een nieuwe stage! Ik ben heel benieuwd wat dat allemaal zal brengen…Dan is het heel fijn, dat internet is uitgevonden en je je eigen site hebt.

  Veel succes!

  Heel veel liefs,
  xxx

 3. Harrie Says:

  Hey!

  Wat een verhalen weet, hopelijk wordt onze vakantie net zo leuk en ondernemend als jullie weekend. Ben ook wel benieuwd of ik alles wel ga vinden in de trein naar jou toe zometeen! Fijn dat jullie zo’n goed weekend hebben gehad 🙂 Nu maar hopen dat jullie nieuwe stageonderdeel ook zo bevalt.

  Kus!

 4. Dorien van den Berg Says:

  Hoi Pleunie,
  Geweldig al die verhalen van je! Ik lees ze met plezier. Veel succes nog voor de laatste weken.
  Groetjes,

  Dorien

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen