Hyderabad: vrijdag!

uitjes Add comments

Vrijdag was het dan zover, we gingen een lang weekend weg naar Hyderabad, waar een studente van de HU (Oefentherapie Cesar) zit. Vrijdag hadden we de trein van 5.45u. Dat betekende om 5 uur weg; uiterlijk half 5 op. Dat is nog vroeger opstaan dan voor aerobics!

Gelukt, we waren om 5.20u op het station. We vroegen ons af waar we precies heen moesten, maar gelukkig ging de chauffeur met ons mee. We moesten op perron 6 zijn. Eenmaal op perron 6 moet je nog het goede treinstel zien te vinden. In India reserveer je namelijk een specifieke plek (stoel of bed) in de trein. Wij hadden een plekje in klasse 2AC (2e klas, airco); daar is maar 1 wagon van! (Volgens mij was er in deze trein niet eens een 1e klas AC..) In Nederland kun je gewoon de trein langslopen; maar in India zijn de treinen tig keer zo lang, en ben je een half uur bezig van begin tot het eind van de trein! Onze chauffeur wist het ook niet precies, dus vroeg hij het en werden we naar de goede plek geleid. De chauffeur ging naar huis, en wij gingen zitten op onze stoelen. Achter elkaar; andere plaatsen waren al gereserveerd.

Heleen ging slapen, ik speelde wat op mn DS. Al snel had ik een extra blouse aangedaan, en een handdoek als deken over me heen gegooid! Het was echt koud met die airco aan.. Op de heenweg hadden we een elektronisch bord in de trein, waarop de afstand naar het volgende station stond vermeld. Na 6 uur reizen kwamen we aan in Hyderabad.

In Hyderabad belden we met het meisje (Sandra) om te vragen waar we heen moesten. Als we naar een bepaalde bushalte zouden gaan met een auto (zo noemen we hier een tjoek-tjoek) zou ze ons daar afzetten. Helaas snappen de auto-chauffeurs niet precies waar ze heen moeten, dus werden we op een verkeerde plek afgezet.. Na wat telefoontjes heen en weer kwamen we uiteindelijk bij Sandra uit, en liepen we naar haar huisje. 

Vrijdagmiddag hebben we veel gekletst! Hoe zij het had, hoe zij India en haar stage ervoer, etc – en omgekeerd natuurlijk. Eind van de middag zijn we op weg gegaan naar de stad (echt giga groot; niet te vergelijken met NL) om een lasershow te zien. De show begon om 19.15u, dus gingen we eerst nog ergens wat eten zoeken. Dan moet je dus opeens zelf bepalen waar het veilig en lekker is om te eten..

Lasershow had ik eigenlijk lage verwachtingen van, van tevoren. Toen we er waren, vond ik het best groot! Voor de lasers van de lasershow begonnen, begon de muziek. Dit was afwisselend Engelstalig – Telugu. Het begin was een show van lichtjes en fonteinen die water spuwden op het ritme van de muziek. De rest van de lasershow was een heel verhaal over Hyderabad, ondersteund met plaatjes mbv laserlichten. Ik vond het echt heel mooi, maar wel heel vreemd hoe het allemaal zo scherp geprojecteerd kon worden op het scherm van waterdruppels!

Na afloop zijn we met een boot naar een groot Boeddha beeld geweest dat in een meer stond. Dit beeld heeft een paar jaar onder water gestaan geloof ik.. Hyderabad is een stad van meren (City of Lakes), en dit Boeddha beeld staat in het grootste meer.

Daarna zijn we met de bus naar huis gegaan. Voordat we eenmaal sliepen was het ook al weer laat; hebben een tijd in de woonkamer gezeten en gekletst.

2 Responses to “Hyderabad: vrijdag!”

 1. Ma Says:

  Hai,

  Gezellig bijkletsen met iemand uit Nederland! Lijkt me heerlijk gewoon lekker Nederlands praten met iemand anders dan Heleen.
  Zijn de ervaringen van Sandra echt heel anders dan jullie stage-ervaringen?

  Liefs,
  je ma
  xxx

 2. Hugo Says:

  Klinkt wel interessant en mooi, misschien moet ik in de toekomst toch ook maar een keer naar India afreizen om het land te gaan bekijken. (Het trok me voorheen niet zo…)

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen