Zwemmen…?!

activiteiten Add comments

Amar zou wat informatie inwinnen over een zwembad, dat schuin tegenover de backery was. Hij belde me dinsdagochtend op, voordat we weg gingen naar het ziekenhuis. Hij vroeg waar we waren. “Ja sorry, we zijn nog thuis, zijn een beetje laat.. Wacht even, het is nog niet eens half 9!” Toen vertelde hij me dat hij wat meer wist over het zwembad.. We moesten daar maar gelijk langs gaan voordat we naar het ziekenhuis gingen. Ja leuk, maar hoe maken we het de chauffeur duidelijk?

We hebben ons best gedaan om hem te vertellen dat hij naar de bakkerij moest en daar moest stoppen. Nee, niet op de terugweg, nu.. Hij belde Emmanuel, en wij belden Amar. Telefoons werden gewisseld, en uiteindelijk kon Emmanuel de chauffeur vertellen dat hij naar het zwembad moest. Daar kwamen we dan ook terecht. Amar had al laten weten dat er 2 witte meiden zouden komen; we werden dus al verwacht.

We konden even rondkijken; het was een buitenzwembad. Een 25 meter bad, zag er vrij normaal uit. Er waren kleedkamers, maar werden al weer aangesproken en teruggeroepen door degene die ons verwachtte. Hij vertelde over de kosten (400 roepie/ 6 euro per maand) en over de tijden (’s middags van 4 tot 6, ladies only) en gaf ons een briefje mee.

Heleen was helemaal gelukkig! Die deed in NL namelijk aan synchroonzwemmen, dus die voelt zich als een vis in het water! Daar offert ze graag een paar operaties voor op. Mij leek het ook erg leuk om weer eens te zwemmen; top plan, doen we! Woensdag ging Heleen er ’s middags heen, en heeft 1,5 km gezwommen. Ik bleef thuis omdat ik nog een beetje ziek ben, en eerst wil wachten totdat ik weer beter ben voordat ik vanalles ga doen..

Ik probeerde de chauffeur weer uit te leggen om naar het zwembad te gaan. We zouden namelijk om 17.15u gaan, zodat Heleen ook nog een interessante operatie kon zien. (Ik had daar totaal geen behoefte aan, maar wilde mezelf best vermaken met een boek of een laptop in de tussentijd.) Ik vertelde hem maar dat hij naar de bakkerij moest, dan kwam het wel goed. Gelukkig was Annie in de straat, dus kon zij vertellen wat er van de chauffeur werd verwacht. Annie sprak wel haar zorgen uit over het water (altijd bang voor onreinheid) maar Amar verzekerde ons dat er een goed filtersysteem was. (Daarnaast ook dagelijks totale verversing van water..) Hoefden we ons ook geen zorgen te maken, en konden we gewoon genieten van het water,

Mensen hier in India vragen wel allemaal of je kan zwemmen. Zelfs aan Heleen, toen ze net bij het zwembad was! Ja, wat zou ze anders hier doen? Mensen hier in India kunnen niet zwemmen en krijgen niet zoals in Nederland automatisch zwemles als ze 7 (of hoe oud?) zijn; maar dat is hier ook niet nodig met dat beetje strand en dat grote binnenland!

Binnenkort ga ik zelf ook zwemmen.. Uiteraard niet in bikini, dat spreekt voor zich:p Dat moet in een “one piece swimsuit”, werd ons al verteld door Amar en de fysiotherapeute (Sarala). Gelukkig was een boxer met een hemdje prima.

One Response to “Zwemmen…?!”

 1. Ma Says:

  Hoi,

  Geweldig verhaal met die wisseldne telefoons! Ik zie het al helemaal voor me.
  Waar maak je dat nu mee?!

  Ontzettend leuk dat Amar zo zijn best doet om te zorgen dat jullie kunnen genieten.

  Zeg maar dat als ik ooit in de buurt ben, ik heb een dikke zoen zal geven voor al zijn inspanningen 😛
  je mag ook gewoon zeggen dat ik dankbaar ben voor alles wat hij voor jullie doet 😉

  Zo! Volgens mij nog één verhaal….dan kan de pc weer uit.

  xxx

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen