Shoppen

uitjes Add comments

Maandagmiddag hebben we kunnen shoppen! Het was dan wel zonder gids (chauffeur die ons af kon zetten zodat we zelf rond konden lopen) maar het was wel heel prettig! Eindelijk eens weg, iets doen..

We hebben naar schoenen gekeken, maar die waren niet echt heel leuk.. Juweliers verkochten alleen maar goud; wij vinden zilver veel interessanter! Sari’s uitzoeken werkt voor geen meter, want je hebt allemaal (superveel!) opgevouwen stukken stof, waarbij je echt een idee moet hebben wat je wilt!

Uiteindelijk hebben we onze eerste dingen gekocht bij Reliance Fresh, een supermarkt/groenteboer combi: cola en voor mij een zakje chips, voor Heleen 2 bananen, haha.

We liepen een stukje verder, en kwamen opeens langs een sportwinkel! Leuk, gingen we even naar binnen.. Ze verkochten shuttles. Ik vond het wel leuk om een koker veren badmintonshuttles mee te nemen naar Nederland, dus vroeg erom. Ik kreeg eerst een paar kokers voor mn neus, waar “outdoor” op stond. Ik wil ze graag gebruiken in de sporthal (zoals badminton bedoeld is) en dus wilde ik liever indoor shuttles. Die waren wel 2.5x zo duur! 450 rupie ipv 190.. Maargoed, als je het vergelijkt met Nederlandse prijzen is het nog steeds goedkoop! Maar het addertje was dat er maar 10 inzitten ipv 12!

Ik heb er zin in om ze uit te proberen in Nederland, maar dat gaat nog even duren.. Ik ben er namelijk pas over 3 maanden!

Daarna liepen we weer verder, en zagen we een boekenzaak. We gingen even kijken, en zagen een hoop Telugu boeken. Ze hadden ook een plank met Engelse boeken. Toen Heleen er een boek uit pakte (niet een schoolboek, woordenboek of een over Marx, Lenin etc) had de beste man opeens nog meer engelse boeken! Ideaal. Hier zaten ook boeken bij die ik interessant vond om te lezen, gewoon romans.

Uiteindelijk heb ik 4 boeken gekocht; Tales from 1001 Arabian nights, The Thirty-Nine Steps, Journey to the centre of the earth, A passage to India. De laatste is een “Penguin classics” boek, dat herkende ik van de middelbare school! De prijzen stonden achterop. Ik had voor 670 rupie boeken uitgekozen, maar hoefde maar 600 te betalen. Korting, omdat we er zoveel namen denk ik.. Wel aardig! Heleen had ook 4 boeken gekocht. Ik ga de boeken wegdoen als ik ze gelezen heb, maar ik denk dat Heleen daar meer moeite mee gaat hebben.. Maar ze gaat na haar stage backpacken, dus elk gewicht dat ze kan missen zal ze uiteindelijk achterlaten;)

Daarna gingen we weer terug naar de plek waar de chauffeur ons op zou halen, en was dit shop avontuur weer voorbij. Relaxt om even rond te kunnen wandelen en rond te kijken. Voor herhaling vatbaar:)

5 Responses to “Shoppen”

 1. Harrie Says:

  Ik ben ook wel benieuwd hoe die shuttles spelen. Meld me dus hierbij aan om in die wedstrijd met/tegen je te spelen! 😀

 2. pleunie Says:

  Leuk! Dat is 1.. Nog 2 te gaan!;)

 3. Ma Says:

  Hallo Meisje,

  Zo grappig hoe je ‘ver weg’ kunt genieten van zaken die je in Nederland zonder er echt bij stil te staan, zonder er echt van genieten.
  Zoals boodschappen doen: ik doe het regelmatig met tegenzin en in Indai zou het zo maar het hoogtepunt van de week kunnen zijn. 🙂
  Fijn dat je genoten hebt!!!

  Kuszzz

 4. Maaike Says:

  Dan doe ik ook mee met de wedstrijd! Dan heb je nog maar één tegenstander nodig! 😉

 5. ju Says:

  Ik ga niet meedoen met de wedstrijd, lijkt me geen goed plan 😛

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen