Aerobics!!!

activiteiten Add comments

Vanochtend, 21 oktober 2009, is de eerste keer dat ik naar aerobics ben geweest. Ik moest wel al om kwart voor 5 klaar staan om te vertrekken.. Das minder. (Ik om half 5 mn bed uit, snel een boterham gegeten en wachten op Annie.) Wat helemaal minder was, was het feit dat ik kwart voor 5 startklaar stond terwijl Annie pas om kwart over 5 mij kwam halen om te vertrekken; alsof het nog niet vroeg genoeg was! Maar ik was allang blij dat het door ging; dus ik vergat dat het nog pikkedonker was en ik een half uur had moeten wachten, en ging mee – met de lift – naar beneden en stapte de auto in.

Annie moest nog wel haar „knees“ ofzo ophalen.. Ik dacht aan een kniebroek of iets vreemds; bleek ze haar „niece“ op te moeten halen (die woont schuin tegenover ons). Die ging ook mee naar aerobics. We gingen met de auto, en stapten bij een gebouw uit waar we naar de 2e verdieping moesten (zonder lift, haha) We moesten iets eerder zijn om me voor te stellen, en omdat de coach mijn maten moest opnemen. Waarom hij dat doet weet ik ook niet, maar ik ben zo makkelijk en liet het maar gebeuren.

We hadden nog een paar minuten, en gingen even naar de „gym“; dat was ook op de 2e verdieping. Dit was eigenlijk een kleine kamer (kleiner dan mijn studentenkamer) en daar stonden een paar apparaten in. Ik zat er net op, en toen moesten we al de andere kant op. We gingen een ruime zaal in met een spiegel. De groep bestond uit 2 kinderen (jaar of 12/14?) en verder mensen tussen 20 en 30 jaar denk ik. Nog steeds lastig schatten, maar Annie was wel duidelijk de oudste.

De muziek werd aangezet; dit was engels! Ik hoorde oa. De Vengaboys.. We begonnen! Eerst een rustige warming-up: ik hoopte nog dat het wat intensiever zou worden! Dat werd het uiteindelijk ook, gelukkig. Vooral toen we de steps erbij moesten pakken, vond ik het toch wel heel warm worden. Ik vroeg me af hoe Annie (totaal niet sportief/ geen conditie) het vol kon houden! Oplossing: pauzes inlassen tijdens oefeningen.

Ook oefeningen met een stok gedaan, maar die vond ik niet zo heel bijzonder. Als afsluiter had hij ook nog buikspieroefeningen gepland. Ga maar eens op de grond liggen (idd, zonder matje) en breng dan je benen gestrekt vanaf de grond naar 90 graden in de lucht! Rampzalig, wat doet dat pijn aan je buikspieren:p

Gelukkig waren we toen klaar, en gingen we na wat ademzuchten en ontspannen weer weg. Thuis: 7 uur. Om half 8 nog even douchen, en dan begon de dag pas echt eigenlijk…

4 Responses to “Aerobics!!!”

 1. Lidy Says:

  Dat wordt spierpijn Pleunie!!!!
  Maar het is goed voor lijf en leden moet je maar denken. Chappeau!!!

 2. Ma Says:

  Hoi Pleuntje,

  Echt op zijn Indiaas: tijd afspreken en dan vervolgens een half uur later komen…
  Moet je nu volgende keer om kwart voor of kwart over klaar staan? 😛
  Is de volgende keer morgen al?

  Maar het ging door en dat is het belangrijkste. Kijk je alles af? Want de ‘opdrachten’ zullen wel niet in het Engels gaan!

  Liefs,
  xxx

 3. pleunie Says:

  Volgende keer (= vanochtend) moet ik om kwart over 5 klaar staan. Prettig, een half uur meer slaap in de ochtend!;)
  Oefeningen zijn idd niet in het engels; dat vertelde Annie al eerder. Toch vind ik dat de coach het best goed doet met zn engels: hij kan toch met woorden duidelijk maken hoe ik mn oefening moet veranderen als ik m niet helemaal doe zoals hij bedoeld had..

  Morgen heb ik vrij genomen van aerobics, 6x is teveel! Volgens mij vind Annie het trouwens wel raar als (/dat) ik niet 6x pw wil, maar dat maakt niet uit. Ik krijg alleen geen korting als ik thuisblijf; ik betaal (700 roepie) per maand, niet per keer!
  Nu ff mn spieren rust gunnen, want helaas heb ik inderdaad spierpijn gekregen! Mn hele romp +nek is pijnlijk/ gevoelig nu, maar van mn armen/benen heb ik gelukkig geen last.
  Ik voel me – nu al – een stuk fitter en actiever. Zelfs met weinig uurtjes slaap voel ik me niet zo moe als voorheen.. Misschien is het alleen al placebo, maar wel positief!

 4. Meike Says:

  jeetje zo vroeg al naar the gym!! Respect pleunie:D!! Haha super grappig ook die buikspieren, moeten we ook meestal bij turnen doen :p hoe vaker je het doet hoe beter het gaat:) (Dat merk je echt super snel, als je in het begin 20 al veel vind maar je doet het gewoon een paar x per week dan merk je echt dat je er veel minder ‘last’ van krijgt, so keep going:p)

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen