Happy Diwali

traditioneel Add comments

Voor degenen die het niet kennen: dit is een belangrijke (belangrijkste?) feestdag in India, dat net zo groots is als kerst bij ons. Het is een feest van licht, en volgens mij is het ter ere van de god Krishna.. Kortom: de hindoes zeggen ’s ochtends “prayers“, de rest van het land viert het mee door ’s avonds vuurwerk af te steken!

Feestdag of niet: wij moesten gewoon naar stage. De familie Prakash vond het gek dat we naar het ziekenhuis gingen; ze hadden zelf de hele dag vrij. ’s Avonds konden we dan wel vroeger naar huis. De chirurg (Amar) zou om 7 uur naar huis gaan – en wij dus ook – maar er kwam nog een patient die van 100 km was gekomen, dus moest hij die nog zien en gingen we 20 minuten later naar huis. Amar woont 2 straten verder en bracht ons naar huis. (We hadden ’s middags miscommunicatie met de chauffeur gehad waardoor Emmanuel himself ons naar het ziekenhuis had gebracht, dus gingen we er van uit dat we Emmanuel weer moesten bellen als we naar huis wilden. Maar toen we thuis kwamen en zeiden dat Amar ons thuis had gebracht werd ons verteld dat de chauffeur toch stond te wachten; ze zou hem nu wel even bellen..)

Onderweg zagen en hoorden we een hoop vuurwerk. Het begint namelijk om 19.00u, en zou tot 23.00u duren. (In het echt duurde het nog een paar dagen voordat het vuurwerk op was.) In Nederland zouden we het meeste “illegaal“ noemen, zulke harde knallen!

Ik was even naar het dak en probeerde ook een paar foto’s en filmpjes te maken. Helaas kan ik de filmpjes niet op mn site zetten omdat die te groot zijn (HOE KAN IK DIE VERKLEINEN???) en de meeste foto’s mislukten. Gelukkig zaten er ook een paar leuke bij, die bij “foto’s, Diwali“ te zien zijn. Ik probeerde Harrie te bellen, maar net als tijdens oud&nieuw in NL: lukte niet! Ik werd geroepen voor het eten: chickennoodles. Lekker!

Daarna was ik net weer op het dak toen Heleen zei dat we naar de familie moesten komen. Ik liep mee, gingen we opeens een auto in! Daar hadden we allebei niet op gerekend, maargoed. We gingen niet uit eten; de familie had net het eten gebracht! Bleek dat we Diwali gingen vieren bij de ouders van Emmanuel (waar we tijdens de vakantie hadden gelogeerd). Eenmaal daar kregen we eerst een glas cola, terwijl de jongens (die al bij hun oma waren) werden geroepen. We gingen naar buiten, en daar lagen de vuurpijlen en de knallers al klaar om aangestoken te worden.

Heleen houdt niet zo van vuurwerk, dus stak zij niks af; van mij werd verwacht dat ik bijna alles afstak, geloof ik. Bij bijna elke vuurpijl zeiden ze: ja, steek maar aan.Af en toe moest ik ook nee zeggen, zodat de jongens (er was ook een vriend van Emay=oudste zoon, bij) zelf ook wat aan konden steken. Was wel erg leuk, leek bijna Oud&Nieuw! Vooral ook de geur.. Na het vuurwerk gingen we weer naar huis. In een auto met 6 mensen! Emay en zijn vriend zaten samen op de bijrijdersstoel, echt opgepropt!

Op de achterkant van de auto’s (meervoud!) staan trouwens de afkortingen/namen van de zonen; Emmi (Emay) en Richie. Hiervan ook een plaatje bij foto’s…

3 Responses to “Happy Diwali”

 1. Ma Says:

  Hai,

  Leuk weer nieuwe foto’s!!
  The Rock is dus als ik het goed begrijp het 2e huisje van de chirurg?! Echt mooi daar!

  Waarom ging het ‘vogel-kijken’ niet door? Was je wel op tijd eruit gegaan??

  Liefs,
  Moi

 2. ju Says:

  Happy Diwali! 😉

 3. Harrie Says:

  Schatje,

  Kun je je filmpje niet op youtube zetten? Dan kun je hem vanaf daar in je site zetten. Dit is denk ik de makkelijkste manier 🙂 Als dat niet lukt, zal ik eens kijken of ik niet wat aan je site kan toevoegen hiervoor.

  Kus!

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen