Eerste dag “AIMS”

werk/stage Add comments

Vanochtend gingen we dus echt naar een ander ziekenhuis. Althans, dat was ons plan. Toen we vanochtend in de auto stapten, werden we alsnog bij Lalitha afgezet. Wij stapten niet uit, maar probeerden duidelijk te maken aan onze niet-engels sprekende chauffeur dat we hier niet heen wilden maar naar een ander ziekenhuis moesten. Hij belde Emmanuel en toen vertrokken we. We stopten weer, maar ditmaal bij het KMPDC (Kugler Memorial Physiotherapy Degree College; waren we al langs geweest, daar is ons volgende stageblok). We vroegen ons af of we nog wel in het goede ziekenhuis zouden komen deze ochtend.

Bij het KMPDC kregen we een gids mee om ons de weg te wijzen. Uiteindelijk waren we om 10 uur voor de deur het goede ziekenhuis. We twijfelden nog even, omdat dit Amar Orthopaedic Hospital was, en niet AIMS.. Bleek dat dit toch “ons” ziekenhuis was.

Binnen vonden we het erg luxe eruit zien, en prima ruiken (Lalitha rook het een btje schoonmaakmiddel-achtig). We hadden kennis gemaakt met de chirurg; na een hallo gingen we naar zijn assistent en liepen met hem mee met zijn ronde. Dit is een private hospital, dus had iedere patient een flatscreen tv op zijn kamer, en had de chirurg een heel luxe bureau in zn kantoor staan! We were impressed!

De rest van de ochtend hebben we met de chirurg zelf meegelopen. Hij onderzoekt patienten aan de lopende band! Op een dag doet hij ’s ochtends en ’s avonds een operatie; daarnaast ziet hij gemiddeld 100 patienten. Op een drukke dag zelfs 130, maar dat was toch echt killing!

Hij liet ons een knie van een patient onderzoeken: we hadden geen idee! Gelukkig had ik Heleen, en die probeerde wel wat.. Daarna nog een patient, moest ik ook even onderzoeken. (Ondertussen kijkt de chirurg naar een andere patient.) Ik wist geen goede diagnose, maar de jongen had pijn bij het buigen van zijn knie had ik ontdekt. Toen ik dit meldde aan de chirurg, zei hij dat de jongen een exosmose had; we kregen een boek in onze handen gedrukt waarin stond dat dit een goedaardige tumor was.

Bij het stellen van een foute diagnose “you get beaten“. Maar als je geen diagnose stelde (wat mijn oplossing was) dan kreeg je nog een harder pak slaag! Schiet ook niet op. De chirurg is wel een hele aardige en relaxte man. Hij is soms echt grappig!

’s Avonds mochten we meekijken met een operatie (fixeren van clavicula). We stonden dus echt op een meter afstand van een echte operatie!!! Was wel erg interessant om te zien; vooral ook omdat je dat in Nederland niet mee zult maken als fysio-student.

Het enige nadeel (misschien ook wel een voordeel) is dat we langere dagen maken. We beginnen om 8.30u, tot 14.30u. ’s Avonds krijgen we een smsje (?) hoe laat we moeten beginnen ’s avonds.. Vandaag was dat om 18.00u; tot 20.30u.

6 Responses to “Eerste dag “AIMS””

 1. Harrie Says:

  Haha, variabele werktijden. Dat wordt hier gezien als luxe 😉 Hopelijk wordt het niet te gek…

 2. Hans Says:

  hej hej,

  Leuk dat je nu ook dingen te zien krijgt die je in nederland niet zou zien. Toch maar eens een keer proberen om die chirurg te slim af te zijn heh ;). Zal wel een hele taak zijn.

  Met die nieuwe werktijd ben je iig lekker druk bezig en geen tijd om alles hier in nederland te missen heh.

  Oh zitten daar wel glas in de ramen.

  Groetjes XXX

  Hans

 3. Sjaak Says:

  hey

 4. Ma Says:

  Leuk: weer hele nieuwe ervaringen!

  Ik wacht met spanning op je sari, lijkt me leuk om te zien.
  Ik vertel verder niets, mag je zelf schrijven.

  Kusz en sweet dreams (over een heerlijke relaxbank op je kamertje 😉

  (k)(l)(K)

 5. Daan Says:

  Wauw! Dat klinkt wel echt super interessant allemaal zeg! Des te meer omdat je dat in NL dus niet zal meemaken als fysio-student zijnde. Fantastisch om over al je ervaringen te lezen, als ik dit allemaal zo lees denk ik dat je een heleboel zal leren. Biedt toch een hoop voordelen zo’n land waar ze van die gekke dingen eten ;)De dagen die je maakt zijn wel echt ontzettend lang. Lijkt me behoorlijk slopend, houd je het een beetje vol? Succes daar en ik blijf wel op de hoogte door al je posts! Liefs

 6. ju Says:

  Hihi leuk ook om de reacties van andere mensen te lezen! 😀

  Stond laatst in de Spits of de Metro dat je mee kon doen met een prijsvraag en als je won, dan won je ‘live bijwonen van een echte operatie’! Das toch raar 😛 Maar dat heb jij dus niet meer nodig 😉

  xx

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen