Uit eten

eten/drinken Add comments

Zaterdag (gister) verwachtten we chappati’s als avondeten, en vonden dat een prima combinatie met noodles die we zelf konden maken. Dus we hadden net de noodles op, toen er iemand bij de deur stond. We verwachtten een bakje eten, maar in plaats daarvan vroeg hij (het was Emay, de oudste zoon) “Are you ready?”. Bleek dat we – na onze redelijke maaltijd – nog uit eten gingen met de familie!

We maakten ons klaar – en zorgen! – voor het eten. Beneden stonden ze al te wachten bij/in de auto. Gelukkig duurde het nog even voordat we echt vertrokken, en reed Emmanuel niet zo snel (voorzichtig over de drempels en kuilen!) dus kregen we wat tijd om de noodles te laten zakken.

Een maaltijd hier is een behoorlijke maaltijd. We kregen soep vooraf, Heleen tomaten en ik bouillon wat gewoon volle groentesoep was. Daarbij kreeg je nog stukjes kip.  Vervolgens kreeg je Naan-brood, met kip en een sausje. Ik had genoeg gehad: maar daarna kreeg je nog het hoofdgerecht! Dat was een vol bord fried rice (leek op nasi) dat we ook naar binnen probeerden te werken.. Uiteindelijk ongeveer gelukt; vroegen ze of we ook nog ijs/een toetje wilden! Ik heb vriendelijk bedankt, maar Heleen wilde heel graag ijs hebben dus bestelde zij ook nog ijs na.

Eenmaal terug barstten we wel van al het eten! Het was verder wel heel gezellig enzo, en zij vonden het ook een genoegen om met ons te dineren;) Ik vraag me nu af of dit traditie wordt, uit eten op zaterdag. We hadden namelijk vorige week een uitje naar de Pizza World, en gister dus naar een restaurant. Eerder waren we ziek (of Annie) en waren we te gast bij de ouders van Emmanuel. Wie weet; volgende week zaterdag dus niet van tevoren noodles maken, eerst kijken wat het wordt!

4 Responses to “Uit eten”

 1. Ju Says:

  Haha, heel verstandig 😉
  Hier gaat alles ook zn gangetje; het is inmiddels echt herfst geworden met wind en regen, en vroeg donker al… Heb je trouwens ook het mailtje van Mirjam gehad, dat ze een half jaar naar China gaat? Ook leuk!
  Nou, fijne dag verder en ik ben nu al benieuwd naar je volgende verhaal!!

  xx

 2. Daan Says:

  Hmmmm, dat zou geen slechte traditie zijn in ieder geval 😉

 3. Ma Says:

  Hai,

  Handig dat je van te voren alles weet, hahaha!
  Als je minder vol zit, lust je waarschijnlijk meer…
  Je slaat je er dapper door heen!

  Kus

 4. Meike Says:

  haha arme Pleunie:p!

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen