Stage, huur en eten!

afscheid, eten/drinken, huisvesting, werk/stage Add comments

Woensdag zouden we naar een ander ziekenhuis gaan (AIMS), maar dat ging niet door; de chirurg is naar een conferentie en komt dit weekend pas weer terug! Dus – na het afscheid – verschenen we gewoon weer terug op ons oude vertrouwde plekje in Lalitha hospital! Dat was niet ideaal, maar je moet iets!

Afscheid Lalitha was trouwens wel grappig. We kregen al vanaf het begin te horen dat we op onze laatste dag een gesprekje met Madam moesten voeren. In dat gesprekje was het wel de bedoeling om de fysiotherapeuten de hemel in te prijzen, en ook positieve dingen over de rest van het ziekenhuis te zeggen. Heleen had geen zin in zo’n poppenkast, dus zou ik het woord doen en zij “ja”-knikken. Prima plan. Dinsdagavond gingen we naar haar kantoortje toe, en vertelde dat we veel hadden geleerd, bedankt voor deze kans, en het was een nuttige, interessante ervaring geweest. We werden niet gevraagd om te gaan zitten, en na mijn speech van 1 minuut konden we weer gaan. We hebben nog wel een foto gemaakt van ons, de therapeuten en Madam.

De volgende ochtend waren we om half 10 bij het ziekenhuis. Een fysio hoopte – tot half 10 – dat we toch nog zouden komen. Net toen hij de hoop opgegeven had, kwamen we binnen. Je moest zijn gezicht eens zien: zo blij! Alle andere fysiotherapeuten waren ook blij dat we nog 4 dagen extra (t/m zaterdag) zouden blijven.

Wijzelf waren minder enthousiast omdat we wel weer uitkeken naar iets nieuws, maar werden toch wel weer blij van al die positieve reacties.

Daarnaast heb ik ook mijn beltegoed compleet ontvangen (miste nog 1000 rupee), dus kan ik mijn ouders en Harrie ook weer bellen.

Mijn rekening stroomt nog niet leeg! We hebben gister (?) ochtend de huur + panjabi’s betaald. Totaal meer dan Rs (=Rupee) 20.000 betaald. Gister mijn moeder gebeld (verzorgt mijn bankzaken tijdens India) en die vertelde me welke bedragen allemaal binnen gekomen waren. Dit waren declaraties van vaccinatiekosten, declaraties van andere bonnetjes, betaling van onderhuurder, stufi, en een laatste storting van AH (incl vakantiegeld enz). Meevaller! Ookal kwamen er ook acceptgiro’s binnen die betaald moesten worden, ik hoefde me nog geen zorgen te maken over een lege rekening tijdens het pinnen.

De huur is hoger dan dat mij verteld werd; 8 euro per dag ipv 5! Dat komt neer op 240 euro pm. Op zich is dat wel redelijk voor NLse begrippen (ook al betaal ik maar 200 huur in Lunetten) maar dit is wel inclusief GasWaterLicht en eten/drinken (hoewel we zelf regelmatig flessen frisdrank en chips/koekjes kopen). Toch zullen ze behoorlijk aan ons verdienen gok ik. Geeft verder ook niks.

Doordat we hier een normaal eetpatroon hebben, ik minder snack en zelfs water drink, ben ik wel iets afgevallen. Dit merk ik zelf niet zo snel, maar als ik mijn broek aantrek zit hij toch een stuk losser! Heleen kon dit beamen: zij kon t zien.

Ik vind het wel prettig dat we regelmatig fruit krijgen. Hier is het opeens veel prettiger dan in Nederland, wanneer je eindelijk weer een “normale“ appel of banaan kan eten! Verder heb ik ook weer een nieuwe pot pindakaas (3e inmiddels al) gekregen, dus ik kan weer lekker ontbijten! Heleen kan ook genieten van de andere soorten beleg (honing, chocopasta, jam) maar helaas ben ik niet zo makkelijk;)

Het eten 19 januari heb ik geregeld: (’s middags lunchen met patat en) ’s avonds boerenkool met worst! Ik mis het vlees wel een beetje: ze hebben hier natuurlijk geen rundvlees (stel je voor)!

13 Responses to “Stage, huur en eten!”

 1. anton Says:

  Hallo Pleunie, zo aan je site te zien heb je al de nodige dingen meegemaakt die je van te voren nooit verwacht zal hebben. Anne-Mieke en ik vinden het wel leuk om jouw ervaringen op deze manier een beetje te kunnen volgen. Je nieuwe laptop werkt die nou foutloos?
  Groetjes van ons allebei en een hele dikke knuffel op afstand

 2. Mirjam Says:

  Weet je wat ook lekker is ? Als extra gebakken spekjes door de boerenkool doen 🙂 Heb ik ooit van Astrid als tip gehad 🙂 Succes nog met je stage in dit ziekenhuis de komende 4 dagen!

 3. Pleunie Says:

  Hoi! Wat leuk dat jullie ook mn site gevonden hebben! Het doet me goed om alle reacties te lezen van alle vrienden en familie!
  Ik heb al genoeg meegemaakt dat ik verzoeken krijg om samenvattingen te maken van al mijn stukken!
  Nieuwe laptop werkt weer prima! We denken dat het een virus was ofzo, maar het was heel snel weer gemaakt! Computer doet t foutloos, maar internet hapert af en toe wel; maar dat is waarschijnlijk gewoon de verbinding.
  Groetjes terug, en tot over een paar maanden!
  Nieuwe foto’s volgen binnenkort…

 4. Pleunie Says:

  @ Mirjam: Zo veel reacties van jou gekregen/gelezen! Echt leuk:D

 5. Ma Says:

  Mijn Pleunie en spekjes in de boerenkool…
  Ik serveerde de spekjes bij de zuurkool expres los erbij, want Pleunie houdt van ‘naturel’.

  Wel leuk die hele ‘poppenkast’ bij het afscheid!! Andere gewoontes maakt de reis boeiend. Meespelen hoort er dan bij. Zij blij en jij dan ook.

  Zo ik ben weer helemaal bijgelezen! En heb ook weer netjes overal iets bijgeschreven. 🙂
  Ik was een klein beetje druk op mijn werk en thuis (ook voor mijn werk). Het belangrijkste zou natuurlijk voorrang moeten hebben.(schaam)

  Knuf (van ons allemaal)

  PS:
  Spreek je hopelijk vanavond nog even.

 6. pleunie Says:

  Als je geen tijd hebt om te lezen of om overal wat bij te schrijven: geeft niet;) Ik weet dat je altijd druk bent met vanalles! Maar wel leuk om je reacties weer te lezen!

  En idd, spekjes zijn lekker maar dan apart (en in grote stukken, niet in blokjes). Ik weet dat anderen dit gek vinden, maar ik ben ook een beetje raar:p

  Tot vanavond;)

 7. miranda Says:

  hoi pleun .
  leuk om dat allemaal te lezen.
  en die foto´´s heel leuk ik kan.
  niet wachten op de rest van de foto´´s
  gr xxx opa en je tante.

 8. Lidy Says:

  Hoe romantisch!! Op zaterdagavond een potje Back Gammon tussen jou en Harrie met enkele duizenden kilometers ertussen!! Wie wint???

 9. pleunie Says:

  Haha, ik natuurlijk;) Ik heb het veel vaker gedaan! Maar Harrie wint ook zo’n 20% :p

 10. Ju Says:

  Ik vind het leuk dat je nog steeds zo positief klinkt! Dat is een goed teken!

 11. Daan Says:

  Ooooohhhh geen rundvlees! Natuurlijk! Nooit aan gedacht! Dat zou een slagersdochter als ik nooit overleven… Respect voor jou 😉 Beetje jammer van de huur trouwens, op maandbasis loopt dat inderdaad nog flink op 🙁

 12. Evelien Says:

  Hoi Pleunie!!

  Leuk om je verhalen te lezen! Ik houd de site wel af en toe in de gaten, maar dit is de eerste keer dat ik reageer.. Sorry!

  Ik kijk er weer naar uit om met je te mogen badmintonnen (niet TEGEN, maar MET he? 🙂

  Veel plezier daar nog!!

  Liefs en een dikke Nederlandse knuffel!

 13. pleunie Says:

  Haha, thanks! Nederlandse knuffels zijn de beste;)

  Ik heb ook zin om met je te badmintonnen..! Ik ben iig sportief bezig, dus mn conditie zal niet al te hard achteruit gaan. Misschien mijn techniek wel, maar dat zien we dan wel weer haha!

  Leuk dat je reageert! Ik geniet elke keer weer van de berichtjes die op mn site staan:) Ik zal binnenkort ook weer wat nieuws posten;)

  Geniet van de Nederlandse luxe (zelfs boodschappen doen valt daar onder, haha), en tot januari!:D

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen