Overstromingen

nieuws(bericht) Add comments

Ik kreeg al bericht van thuis: hoe zit t met overstromingen daar, in de Andhra Pradesh? Dat is namelijk de staat waar ik zit..

Dit was niet in mijn district, maar in de 2 districten ernaast. De mensen zijn daar hun huis uit gedreven door de overstromingen, echt heel naar!

Hier hebben we wel regen, maar “met mate”. In het ziekenhuis stroomt het regenwater van de trappen, want er zit geen glaswerk in de ramen! In het begin erg apart om te zien, maar inmiddels is het gewoon.

Na een regenbui koelt het wel erg lekker af: verder is het namelijk erg heet!

 

Overstromingen update: het was 100 km verderop. (Op een afstand van 40 km was er ook een hoop regen geweest in een dorp, met overstroming. Daar was een rivier uit zijn oevers getreden.) Er zijn “slechts” een paar honderd slachtoffers (doden) gevallen.. Dit klonk voor ons alsnog veel, maar hier vonden ze duizenden doden normaal. Het was 100 jaar geleden dat ze zoveel regenval hadden gehad; de dam had het niet gehouden, die bestaat ook maar 50 jaar. Dat er dus niet zoveel doden waren, kwam door de goede weersvoorspellingen. De mensen die zijn overleden, hadden zo snel geen transport mogelijkheden..

Er gaan ook gratis “troepen medical care” heen om te helpen waar kan. De examens werden ook uitgesteld.. Het water stond ruim 3 meter hoog in de straten!

Ik kijk geen journaal (alleen in Telugu) maar de therapeuten hebben het erover gehad in het ziekenhuis. We hebben 2x een engelstalige krant gelezen die de therapeut mee had genomen, verder hebben we geen info over wat er om ons heen gebeurd.

Deze verdere update heb ik van de familie gekregen tijdens het uit eten. Ze zijn wel bezorgd over de 2e dam. Als deze doorbreekt, staat heel Guntur onder water. Ik ga ervan uit dat er niks gebeurd, maar anders ben ik blij dat ik op de 4e verdieping zit! Guntur is afhankelijk van het water aan de andere kant van de dam voor de ’agriculture’, de belangrijkste bron van inkomsten in Guntur. Geen water is niet goed, maar teveel ook niet!

4 Responses to “Overstromingen”

 1. Ma Says:

  Hoi Meisje (zou papa zeggen),

  Gelukkig geen drama qua overstromingen. Hoe weet je dat over die overstromingen 2 districten verderop? Zie je dat op het journaal of wordt daar over gesproken op je werk? Lees je een krant?

  Jeetje! Ieder stukje dat ik lees, levert meer vragen op.
  Ik moet die vragen maar opschrijven, hebben we in ieder genoeg gespreksstof voor onze telefoongesprekken.

  Ik hou van je en mis het contact van even aanwippen. Maar ik klaag niet: we kunnen sms-sen en bellen via skype en ik kan lezen op je site wat je allemaal meemaakt. Eigenlijk ben ik nu nog meer op de hoogte van je dagelijkse dingen dan thuis;-)

  Dikke pakkerd van mij!

 2. Ju Says:

  Huh, geen glas in de ramen? Maar wordt er dan niet ingebroken enzo??

  x

 3. Ma Says:

  Tjah, zorgen maken helpt ook niets! Een kamer op de 4e verdieping allicht wel:P
  Hou er dan wel rekening mee dat je dan wel snel door je cola heen, als iedereen droge voeten wil houden in jullie appartementje.

  Maar zonder dollen: ik hoop dat er geen gekke dingen gebeuren. Zij vinden daar 100 doden niet veel. Ik vind 1 á 2 doden veel te veel!!!

  PS: sommige dingen weet ik liever niet!

  xxx

 4. Daan Says:

  Hey Pleun! Het was alweer een tijdje geleden dat ik je site had bezocht en al je verhalen zijn een ware traktatie voor me! Klinkt wel een beetje griezelig al die overstromingen, hopelijk houd jij jezelf en je spulletjes droog! Maar water dat van de trappen afstroomt in het ziekenhuis???? Daar kunnen wij ons in NL natuurlijk helemaal niets bij voorstellen. Zo bizar!

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen