Verhuizen

huisvesting Add comments

Harrie belde me nog: na dit ziekenhuis, ga je dan verhuizen? Nee, dan blijf ik gewoon op dezelfde plek. De chauffeur brengt ons dan naar het andere ziekenhuis toe; 5 minuten van het eerste ziekenhuis vandaan.

De volgende dag kwam Emmanuel: we gaan morgen op vakantie naar Dubai, en blijven daar 5 dagen. We hebben erover gedacht om jullie in je appartement te laten, maar i.v.m. jullie veiligheid hebben we bedacht dat jullie bij mijn ouders kunnen blijven. Wanneer willen jullie erheen?

Dinsdagmiddag zijn we naar stage gegaan, en na afloop zijn we bij de ouders van Emmanuel afgezet. We hebben onze spullen naar de kamer gebracht die we toegewezen kregen, en gingen eten. Erg vriendelijk dat ze ons in huis nemen, en voor ons willen zorgen de komende dagen. (Ze hebben vaker buitenlandse studenten als gasten te logeren gehad.) Na het eten zeiden ze ons goedenacht en gingen we dus maar naar onze kamer.

MAAR WAT MOETEN/KUNNEN WE DOEN?

We hebben een kamer waar een 2persoons bed in staat, en aangrenzend een badkamer. Punt. Allemaal best mooi en luxe; maar echt een enorme stap terug in vrijheid en mogelijkheden.

We hadden in ons eigen appartementje een DS, een paar dvd´s, (ligt nu allebei “thuis”, misschien kunnen we die nog ophalen?,) we konden in de middag een wandeling maken buiten en wat dingen kopen in het winkeltje.. En bovenal hadden we een tv waar we konden kijken wat we wilden! Tv is een uitermate ideaal middel voor tijdverdrijf/ vermaak.

Gevraagd om op de computer te kunnen; tomorrow morning! Dus uiteindelijk eerst mn mobiel gepakt om het thuisfront kort even te bellen, mijn laptop gepakt (gelukkig meegenomen) en een verhaal getypt voor op mijn website (indien ik ooit nog eens internet zou krijgen). Gelukkig zitten er een aantal spelletjes op de laptop, en had ik nog 1 cd-rom erin zitten.. Voor vanavond hadden we iig The Oxfort Murders! Helaas deed het geluid het niet goed, en gingen we maar vroeg slapen.

Ik merk nu wel heel erg dat ik thuis in Nederland zoveel vrijheid heb, en zoveel mogelijkheden. Ook heb ik thuis mijn familie en vriend(en), waar ik tijd mee door kan brengen, en bovendien gaat er ook een hoop tijd zitten in werken (Appie!) en badmintonnen (Helios, DVS, competitie..). Dus dan had ik niet eens tijd over om überhaupt nog naar stage te gaan! Maar natuurlijk ook wel leuk natuurlijk dat het niet overal hetzelfde is;)

De volgende dag hebben we gevraagd om nog langs de flat te gaan om wat spullen op te halen. Gelukt, en we hadden de DS, een paar films en Deet;)

’s Avonds kregen we na het eten (chapatti’s met een aardappel-prutje) een tas vol fruit mee voor op de kamer. Verder had ze ook koekjes voor ons gekocht – helaas voor mij dat ik niet van chocoladekoekjes houd! Tijdens het eten kregen we trouwens een glas appelsap: ze had ook “juices” gekocht voor ons.

Mama Prakash vertelde ons dat internet er pas in zat voor ons, zodra haar oudste zoon langs was gekomen. Ze wist namelijk geen wachtwoord van internet, maar haar zoon wel. Dat kon dus nog lang duren. Ik ging er maar vanuit dat internet pas kwam als ik terug was in ons eigen appartement.

Woensdagavond (23 september inmiddels al weer) had Harrie bij mijn ouders gegeten om vervolgens Skype te installeren. Ik werd dus ook gebeld! Ik verstond het echt heel slecht, en hing maar weer gauw op. Gelukkig werd ik iets later nog een keer gebeld, dit keer duidelijk verstaanbaar; microfoon was niet goed afgesteld!

Ik merkte dat ik weer helemaal op leefde van het gesprek. Ik heb mijn moeder en Harrie gesproken, en daarna nog even mijn vader “omdat het moest”.

Hopelijk vanaf volgende week internet binnen handbereik!

Maandagavond (gister) gingen we weer terug naar ons eigen appartementje! Super!

4 Responses to “Verhuizen”

 1. Hugo Says:

  Hey Pleunie,

  Deze berichten heb je dus nog niet zelf kunnen posten begrijp ik, of was het internet toch sneller beschikbaar dan je had verwacht? Wat is een DS, bedoel je daar zo’n spel computer mee of is dat iets speciaals? Anyway, het klinkt alsof het wel bevalt daar, goed om te horen!

  Groeten,

  Hugo

 2. Ma Says:

  Hahaha, je weet wel een leuk beeld van je paps te schetsen!!
  xx

 3. Pleunie Says:

  @ Ma
  Gelukkig snappen jij en hij wel hoe ik het bedoel;) Ik had hem al eerder gesproken, en hij heeft alles mee kunnen luisteren;)

 4. Mirjam Says:

  Mevrouw Prakash, is wel een moederlijk type lijkt me, zo te lezen heeft ze goed voor jullie gezorgd! Ik kan me voorstellen dat het soms moeilijk is met je vrije tijd om die in te vullen. Zeker als ik zo lees hoe druk je in Nl was. Gelukkig heb je de DS, hoop dat je genoeg leuke spelletjes erop heb!

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen