dagverloop

algemeen, werk/stage Add comments

Ik heb al een aantal verhalen getypt, maar om nou echt een goede indruk te krijgen van mijn dag, heb ik die hieronder beschreven.

Om 8uur gaat de wekker, om 9uur moeten we in het ziekenhuis zijn. (We worden gebracht door onze privé chauffeur) Als ontbijt hebben we brood (ligt in de kast) en/of dosa (wordt ’s ochtends gebracht).

In het ziekenhuis hebben we de eerste 3 kwartier niets te doen, dus hebben we “relaxation time”, wat nog wel vaker voorkomt op een dag.

Om 12.45u gaan we naar beneden waar de auto klaarstaat. We mogen ’s ochtends en ’s avonds eerder weg omdat we honger krijgen (en omdat er op het einde echt niks te doen is) Om 13.30uur wordt de lunch gebracht. Tot 16.45u moeten we ons vermaken met afwassen, lezen, DS’en; want dan gaan we weer naar het ziekenhuis.

We gaan wel eens langs de Intensive Care (IC), met een mondkapje en badslippers. Inmiddels vinden ze ons capabel om af en toe patiënten zelf te behandelen (niet op de IC!). Je maakt hier je fysiotherapeutische handgrepen/behandelingen wel eigen, omdat je vaak hetzelfde moet doen. Ik heb ook wel weer zin om naar het orthopedische ziekenhuis te gaan, ben benieuwd wat die ons te bieden hebben..

Vanaf 19.00u is er bijna niks meer te doen, en wachten we tot het 19.45u is; de chauffeur staat sinds hij ons wegbracht op ons te wachten. In periodes dat we geen patiënten hebben, praten we nog wel eens met de fysio’s, en leren we ook een paar woordjes Telugu. Nopi=pijn, kal=been, tjee=arm, tjelie=zus, ana=broer, Nissam=moe..

Om 20.30u wordt het avondeten gebracht, en daarna hebben we de hele avond voor onszelf. We hebben sinds zondag 13 sept een goed functionerende tv, met 100 zenders (waarvan ook een aantal in het engels, haha). We hebben 4 Engelstalige zenders gevonden met films! Hier kunnen we bijvoorbeeld op het “HBO” naar Engelstalige films mét Engelse ondertiteling kijken.

Op zondag zijn we vrij. We zouden elke zondag uit eten gaan met het gezin, maar dat was zondag de 13e niet het geval. ’s Avonds bleek dat Annie ziek was geweest, dus misschien daarom? De week erop waren wij ziek.. En de week erna waren ze nog op vakantie! Dus misschien in het vervolg wel?

Verder is het de planning dat Heleen – op de enige dag met uitslaap mogelijkheden – in de ochtend een kerkdienst gaat bijwonen van 2,5 uur!

Lichaamsbeweging krijgen we in principe niet; we gaan met de lift naar de auto, lopen stage, en worden met de auto en lift weer naar onze kamer geleid! De enige beweging zit hem in de schuine helling naar de fysiotherapie afdeling, op de 2e etage. Een avondwandeling door de stad mag niet, en het dak is ook niet echt leuk genoeg om rondjes te lopen..

Na een week besloten we om de lift zo weinig mogelijk te gebruiken, dan doen we tenminste nog iets! Dat wordt zware conditietraining als ik terugkom! (Alhoewel, 4 verdiepingen de trap op is nog best zwaar 2x per dag..)

We drinken de eerste week veel water, want 1 fles cola en 2 pakken “orange juice” zijn zo op. Na anderhalve week kregen we 1 fles pepsi erbij. (Inmiddels krijgen we wel wat meer sapjes.)

We vroegen ons af wanneer we een notebloc zouden krijgen, want dat was toch best praktisch om te hebben. Bleek dat we dat zelf mochten halen bij de winkel (/stalletje?) schuin tegenover ons appartement; dus dat hebben we gelijk gedaan! Het was erg prettig om zelf iets te kunnen kopen, zelf ergens heen te gaan. Dit is echt een winkeltje waar ze echt alles hebben, notitieblokken, cola, chips/koekjes, shampoo’s, brood.. Hier ga ik dus vanaf nu erg vaak heen, iig voor mijn coca cola! Haha. (Cola is inmiddels op in de winkel → moeten ze aanvullen, maar gaat niet zo vlot)

Nadat we onze panjabi’s hadden, mochten we gewoon een blokje lopen buiten; “sure, no problem. There is also a backery down the street..” Dus dat is toch weer een beetje meer vrijheid! Alleen niet ’s avonds, maar dat was begrijpelijk omdat het na stage al pikkedonker is.

3 Responses to “dagverloop”

 1. ju Says:

  check

 2. Ma Says:

  Hai,

  Dus het lijkt net of je thuis bent: chips + filmpje kijken.
  Hahaha!

  xxxx

 3. Mirjam Says:

  en……vandaag weer zondag, nu wel met de familie uit eten geweest? 🙂

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen