Internet en telefonie

internet Add comments

Woensdag was het eindelijk zover: we konden op internet! De familie had in de slaapkamer een computer staan met internetverbinding waarvan we gebruik konden maken.

Ik startte internet explorer, en ging gelijk naar de site van hotmail om mijn mail te openen. Helaas kon ik nog net inloggen, maar verder dan het mailoverzicht kwam ik niet. Ik kon geen enkel mailtje lezen, en ik kon dus ook mijn wachtwoorden niet lezen die ik in hotmail had bewaard. Dit betekende dat ik ook geen verhalen op mijn site kon zetten! Dat is echt een tegenvaller..

Ik wist niet of het aan hotmail lag, of dat de site niet geopend kon worden op de computer van de heer des huizes. In dat laatste geval had ik een groot probleem; dan kon ik helemaal niks met internet! Gelukkig had ik ook nog een school mailadres, dus ging ik die eens bekijken. Eerst even een mailtje naar Harrie, om mijn documenten (linux; geen word!) op te sturen zodat hij ze op mijn site kan zetten, en iedereen zsm, kan lezen wat ik hier aan het doen ben. Verder ook de vraag wat mijn ww van mijn site was, zodat ik daar nog wel dingen op kon zetten zonder hotmail.

Ik had een mail van school, afdeling buitenlandstages; hoe het ons was vergaan tijdens de reis, en nu in Guntur. Ik begon een mailtje terug te typen toen de stroom opeens uitviel! Ik moest opschieten omdat de computer elk moment uit kon vallen! Dus ik drukte op verzenden, sloot het venster en ging maar weer naar mijn kamer toe, waar zonder stroom dus geen ventilator draait. Heet!

Daarna deed de stroom het weer, en is Heleen op internet gegaan. Gelukkig kwam zij terug met de melding dat hotmail het bij haar gewoon deed; maar ik ben niet meer teruggegaan achter de computer. We moesten trouwens ook weer bijna weg, naar het ziekenhuis.

Verder had Emmanuel het gehad over een Indiase SIM-kaart, waarmee we stukken goedkoper naar huis zouden kunnen bellen. Deze kreeg ik vrijdag; gewoon een prepaid sim kaart van Vodafone  (want die bleek het goedkoopste). Volgens mij kost bellen me nu 10 rupee per minuut, wat neerkomt op 15 cent. Smsen kost me 5 rupee. Nu heb ik alleen nog een tegoed nodig..

Toen ik er weer op hamerde dat ik nog steeds beltegoed wilde hebben, zei Emmanuel dat er al een keer 1000 roepie beltegoed op was gezet! Bleek dat het nog niet ISD (internationaal bellen)-ready was of zo. Ik kon wel met Indiase nummers bellen.. Dit zou die dag nog geregeld worden.

18 september was het zover: een (andere) chauffeur nam me mee naar een winkel, waar ik in de auto wachtte terwijl hij alles regelde. Die middag gelijk naar thuis en naar Harrie gebeld: gelijk bijna de helft op;) Maar wel heel fijn!

Ik werd door Portaal (verhuurder van mijn kamer) gebeld dat ik in Nederland een handtekening moest komen zetten omdat ze officieel mijn onderhuurder goedkeuren. Beetje lastig op deze afstand..! Ik mag ook een contactpersoon machtigen; maar daar is ook een handtekening voor nodig.  Gelukkig mag het ook per fax of per e-mail. Ik heb geen handtekening digitaal, dus dan moet ik het maar faxen. Annie geloofde wel dat ze een fax hadden in huis, maar die gebruikte ze nooit (heeft ze wel eens faxen mee ontvangen kon ze zich herinneren). Dit moest ze navragen aan Emmanuel.. Bleek later dat ze hier alleen landelijk mee kon faxen, maar niet internationaal. Ze liet iemand anders de faxen versturen, en ’s middags kreeg ik de fax en bevestigingen terug. Top, weer iets geregeld..!

Meneer Prakash had het over een internet verbinding via usb aansluiting. Dat zou dan wel wat extra kosten; het internet op de pc was wel gratis. In het begin vond Heleen dat niet nodig, en ik kon me er wel in vinden om 1x per week gebruik te maken van het internet bij onze “buren”. Toen ik ’s avonds in bed lag, heb ik er nog even over nagedacht; ik vond het eigenlijk wel prettig om internet te hebben om mijn eigen laptop. De volgende dag besproken met Heleen, en zij vond het misschien ook wel prettig. (Ook om bijv. dingen op te zoeken.)

Mevrouw Prakash hebben we het die donderdagmiddag gezegd, en zij zou het doorgeven. Hopelijk zou het snel geregeld zijn. Meneer Prakash had internet uitgezocht waarmee we tussen 23.00 – 06.00 uur gratis konden internetten, en de rest van de tijd kost het dan 0.50 rupee p.min. Dat had ik er best voor over! Maandag 14 september kwam er een man met internet, maar de computer accepteert/ installeert het niet (ivm linux systeem).. Dus nog steeds geen internet! Ik kreeg hier best wel een dipje van, omdat ik echt heel erg uit zag naar bellen en internetten; nu kan ik nog steeds beiden niet! Dus toen heb ik Harrie even gebeld; het was wel fijn om zijn stem na zo’n lange tijd weer te horen.

Inmiddels is het bijna 2 weken verder. Ik had eerst niet door wat Emmanuel nou ging regelen, maar het bleek dat hij een laptop heeft besteld(?) en dat we die dan kunnen gebruiken voor internet. Er was wat vertraging in Hyderabat, maar na hun vakantie moest het er zijn…

Ik heb ook nog gemeld dat ik een kabeltje nodig heb voor mijn camera, zodat jullie allemaal de foto’s alvast kunnen zien die ik hier maak. Mevrouw zou het vragen; maar daarvoor heeft ze toch ook mijn camera nodig om te kijken wat voor kabeltje ervoor nodig is..? Als hier niet zo’n kabeltje te koop is, moet ik maar een nieuwe camera kopen. Toen ik het aan mevrouw Prakash (Annie) vroeg, reageerde ze “Heeft Emmanuel het daar nog niet met jou over gehad?”.

Inmiddels zijn we een tijd verder, en heb ik met thuis gesproken. Ze hebben het kabeltje gevonden, en zouden die opsturen naar India. Dat is misschien nog sneller dan dat ik hier een kabeltje heb gekocht!

2 Responses to “Internet en telefonie”

 1. ju Says:

  Haha, wat een luxe, je zou haast denken dat jij de belangrijke persoon bent en zij jouw dienaren ofzo 😛 Nou, geniet er maar van! Lijkt me ergesn ook wel vervelend hoor, als je alles aan iemand anders moet vragen en zelf niet zo veel kan regelen 🙁

  Leuk dat er nu zoveel verhalen op staan!!

  xx

 2. Ma Says:

  Jeetje, dat valt allemaal niet mee voor mijn meisje! Jij wilt altijd alles geregeld hebben en hier ben je zo afhankelijk van anderen.
  Uiteindelijk komt alles steeds weer goed. Ik ben benieuwd hoelang het kabeltje onderweg zal zijn en of het überhaupt aan gaat komen…
  Wel fijn om via skype te kunnen bellen en smsssen. dan weet ik in ieder geval dat de kosten te overzien zijn. Via de gewone mobiele telefoon vind ik het wel spannend wat de kosten zijn, hahaha!

  xxx

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen