Eerste dagen..

Uncategorized Add comments

Zondag konden we relaxt ontbijten met (zoet!) brood. ’s Middags werden we opgehaald voor de lunch. We gingen naar een restaurant bij een hotel om met het hele gezin, plus Heleen en ik, te eten. We hadden kippensoep als voorgerecht, rijst met kip (?) als hoofdgerecht, en fried ice als toetje. Kippensoep was best prima, klein btje pittig, maar lekker. Hoofdgerecht was wat pittiger, maar ook lekker. Ik kreeg wat suiker om het te neutraliseren, dat hielp echt! Maar toen kwam het nagerecht. Het was gefrituurde kokosnoot ofzo, Heleen vond het heerlijk, maar ik echt niet.

Na het eten hebben we de cadeautjes gegeven die ik bij een souvenirwinkel in Nederland namens ons beiden had gekocht. Dit waren een paar klompen, een molentje, een kaars in de vorm van een bos tulpen, en een Nederlandse herdenkingsmunt. De kinderen vonden het geweldig om de cadeaus uit te pakken, en Emmanuel vond het echt een eer om de cadeaus te ontvangen en heeft ons meerdere malen bedankt.

’s Avonds hadden we na het eten (noodles) een filmpje gekeken op mijn laptop. The painting, mooie film!
Maandag ochtend werden we om 10 uur opgehaald om – ik dacht naar de politie te gaan, maar om – naar de school en kliniek en ziekenhuis te gaan voor een rondleiding. Na de tour werden we weer thuis afgeleverd. Ik was verschrikkelijk moe, en ben even gaan slapen. Om half 11 ’s avonds werd ik wakker, en besloot toch maar in bed te blijven en proberen te rusten, want anders is mijn ritme helemaal verstoord.

De volgende ochtend bleek dat ze me wel hadden geprobeerd wakker te maken, maar dat ik niet wakker te krijgen was. Ik was blijkbaar wel erg moe.. Die avond had Heleen namelijk al stoffen voor haar panjabi (tradionele kleding) uitgezocht; dat moest ik maar de volgende dag doen.

De volgende ochtend om half 9, kregen we ons Indiase ontbijt geserveerd, een soort dunne pannenkoeken ipv brood. Niks bijzonders eigenlijk, prima te eten. We moesten om 9 uur bij het Lalitha super speciality hospital zijn voor onze stage. De chauffeur stond om kwart voor 9 klaar om ons daarheen te brengen; maar we waren iets te laat op ons stage-adres. Blijkbaar was dat geen probleem, aangezien onze eerste patiënt pas om een uur of 10 kwam.
Ons “rooster” is dat we ’s ochtends van 9 tot 13u stage lopen, en dan van 17 tot 20u. Prima te doen, zou ik zeggen!
In totaal hebben we 3 patiënten gezien op een ochtendje; het tempo is ietwat lager dan in Nederland! Haha. Je zit ook tijden niks te doen tussendoor, daarin missen we wel wat boeken om dingen in op te zoeken, maarja. In de avond hebben we ook een rondje langs de hart afdeling gemaakt; patiënten met bypass operaties via de thorax (borstbeen). Erg interessant.

Het is wel erg lastig om de mensen daar goed te verstaan, omdat ze allemaal een accent hebben. Maar over het algemeen begrijpen we de fysio’s daar wel.

Ik had een digitale anatomie atlas bij me, maar helaas doet die het niet omdat ik geen windows heb! Daarin zouden we de anatomie van het gezicht bv. op kunnen zoeken; dat hebben we totaal niet gehad op de opleiding.

Ik heb de laptop van mn vriend mee, en die crashte de laatste paar dagen voor vertrek met windows, dus heeft hij er de laatste dag linux (ubuntu) opgezet. Gelukkig doet hij het verder wel.

Maar we hebben nog steeds het probleem dat we geen internet hebben; dat is wel heel vervelend. De laptop ziet wel een aantal netwerken, maar kan er geen verbinding mee maken! Hopelijk krijgen we binnenkort de kans om te internetten..

16 Responses to “Eerste dagen..”

 1. ju Says:

  Leuk dat je nu ook echt patienten hebt gezien! En wat ik ook heel stoer vind, is dat je al dat ‘vreemde’ eten gewoon eet 😀 Lijkt me wel lastig hoor, want ze eten sowieso heel andere dingen dan in Nederland en het is ook allemaal veel pittiger!

  Heel veel plezier en succes verder en tot het volgende berichtje!!

  xx

 2. Ma Says:

  Hoi Schat,
  Zo, alles gelezen. Super! Ik hoop dat het je lukt om zoveel te blijven schrijven. Dat is ook leuk voor jezelf als je terug bent en nog eens wilt lezen hoe het allemaal geweest is.
  Al typ je maar iedere dag een klein stukje…

  Maarre pikte je laptop nu opeens wel internet op? Of is er iets gebeurd waardoor het opeens wel lukte?
  Is er niemand daar die verstand van laptops heeft en kan zorgen dat windows er op kan? Zijn laptops daar duur? Of zijn die niet bruikbaar voor westerse mensen (vreemd toetsenbord ofzo)?

  Kijk maar, als het redelijk betaalbaar is, koop maar! Stort ik het geld wel op je rekening.

  Heel veel liefs van mij!
  (Papa moet zelf maar inloggen ;-))

  Ik mis je, maar vind het geweldig dat je dit doet!!

  Kuszzzzzzzzzzzzz

 3. Hugo Says:

  Hey Pleunie,

  Ben ook weer bijgelezen, ga niet overal wat bij schrijven maar leuk om over je avonturen te lezen. Heb je nog last van een jetlag ofzo?

  Gr. Hugo

 4. Maaike Says:

  Hee pleunie,

  Ook ik sluit mij aan bij de vorige berichtachterlaters: super leuk om je verhalen te lezen! En ik moet toch wel even glimlachen om je eetavonturen. Als je terug bent verwacht ik een echte Indiase maaltijd! (en dan kan ik gelijk je dvd van je parachutesprong eindelijk eens zien!) Duurt nog even, maar dat maakt niet uit. Geniet er nog van en kies een mooi stofje uit.

  Liefs Maaike

 5. Harrie Says:

  Hey Lieverd,

  Inderdaad heel fijn dat je nu internet hebt! We hebben heel wat te lezen zo ineens… Ik heb de berichten op de homepage maar even ingekort, zodat niemand over deze drie nieuwe berichten ineens heenkijkt.

  Hopelijk is het internet nu blijvend en horen we snel weet iets!

  Dikke kus!

 6. Liset Says:

  Leuk om al die avonturen te lezen!! (zoals iedereen al zegt)
  Ik ben heel jaloers, als ik zo al je verhalen lees……Ben erg benieuwd naar het vervolg!!!

  IK zal Harrie eens bellen. Ik heb ook nog verschillende digitale anatomie cd’s en dvd’s. Mss kan hij iets omzetten zodat jij het kan lezen op je laptop, en dan sturen we het naar je op!! (Ik ga ervan uit dat Harrie ook wel een post adres van je heeft!

  Heel veel succes nog, en tot mails!!

  Groetjes!

 7. Lidy Says:

  Nou dat wachten op je berichten was de moeite waard hoor! Wat een prachtige verhalen. Ik krijg de indruk dat je het wel redt daar de komende maanden.
  Hopelijk laat internet je niet meer in de steek, zo blijf jij op de hoogte met het thuisfront en lezen wij over jou belevenissen!
  Veel succes met je werk en ik kijk al weer uit naar je volgende brief!
  Knuffel, Lidy

 8. miranda Says:

  hoi pleun.
  nou ik heb het voor gelezen aan opa.
  hij vondt het heel leuk om zo toch wat van je te horen.
  het was wel heel veel.maar wel leuk.
  we hopen nog heel veel van je te horen.of te zien.
  gr dikke kus van je tante en opa doei schat.

 9. Laura Says:

  Lieve Pleun!
  Leuk om te lezen hoe het gaat! Ben erg benieuwd naar de rest! Heel veel plz nog!
  X, Laura

 10. Priscilla Says:

  Hey Pleunie,

  Leuk om al je avonturen op deze manier te volgen.
  Ik ga snel kijken of er al wat foto’s op je site staan.

  Groetjes, Priscilla

 11. Marieke Says:

  He Pleunie,
  Wauw wat ben jij goed aan ’t eten 😉 Ontzettend leuk om de verhalen te lezen. Veel plezier!
  Xx Marieke

 12. Daan Says:

  Lieve Pleun! Ik smul echt van je verhalen! Super leuk om te horen wat je daar allemaal meemaakt. Klinkt erg interessant! Wel beetje jammer dat jullie nog geen internet hebben. Dat is toch wel een must anno 2009. Hopelijk wordt dat snel opgelost voor jullie. Ik kijk al uit naar je volgende berichtje! Liefs

 13. Rosanne Says:

  Pleunie,

  Zo aan je verhalen te lezen maak je erg veel mee en is het leuk! Ik hoop dat je daar op je plek zit.
  Het zal wel even wennen zijn zo’n grote cultuurverandering?! Maar alles went natuurlijk;)
  Ik wens je veel goeds en plezier in India.

  Groetjes Rosanne

 14. Sjaak Says:

  Hey Pleunie,
  leuk dat je wat schrijft is leuk om te lezen 🙂
  nog succes met regelen van internet en nog veel plezier

  gr Sjaak

 15. miranda Says:

  hey pleun .
  wat leuk om toch weer wat van je lezen.
  gaat zo door .
  en we zijn zo blij dat het goed met je gaat.
  nou tot gauw maar weer he.
  gr xxx je opa en tante .

 16. miranda Says:

  hey pleun.
  gefeliciteert.met je opa.
  hij is nu 80 jaar geworden.
  zaterdag gaan we uit eten.
  bij life and cooking.
  nou groetjes xxx van opa en mij

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen