Wow! Wat een eerste dag!

Uncategorized Add comments

Het begon allemaal met de reis naar Schiphol, waar ik helaas afscheid moest nemen van mn ouders en vriend. Gelukkig begon – samen met Heleen – daarmee ook een gigantisch avontuur, India. We hadden de vlucht van 19.00u naar Londen genomen. Op Heathrow hebben we een pizza’tje gegeten. Gelukkig konden we met euro’s betalen, want met onze bankpasjes konden we het niet pinnen, en we hadden natuurlijk geen ponden!

Daarna de vlucht door naar Delhi. Onderweg boden ze ons ook een avondmaaltijd aan, maar wij hadden genoeg aan de pizza gehad. Ik heb wat geprobeerd te slapen, en een paar uurtjes heb ik ook wel gepakt. ’s Ochtends kregen we ook een ontbijt wat ik zo goed als helemaal op heb gegeten! Om, ik gok een uurtje of 7 Nederlandse tijd, kwamen we aan. India is natuurlijk erg voorzichtig met de gezondheidszorg, dus moesten we allemaal een formulier invullen of we symptomen hadden van de Mexicaanse griep. Verder werden we gefilmd met een warmtecamera, zodat mensen met koorts eruit gepikt konden worden. Eenmaal voorbij de grens, was het dan echt zover: WE ZIJN ECHT IN INDIA!

Eenmaal op het vliegveld moesten we twee dingen doen: ergens geld pinnen en dan naar de stad om een hotel te zoeken voor de nacht. Wij hadden net de Lonely Planet gepakt, en toen kwam Yaniv ‘de reizende Israëliër’ naar ons toe; “Hey guys, are you heading to Delhi too? Maybe we can share a taxi..” Vanaf toen zijn we met zijn drieën verder gegaan. We hebben op het vliegveld bij een ATM 2000 rupees gepind, een pre-paid taxi genomen en naar Delhi gereden. Pre-paid taxi wil zeggen dat je van tevoren 250 rupees betaalt (niet te onderhandelen) en dan een zwart met gele taxi kan nemen met een “betaald briefje”. Ik weet niet zeker of we dan wel echt de goede taxi hebben genomen, maar we zijn uiteindelijk op ‘een’ bestemming gekomen.. Dat was ergens in de stad new Delhi, maar ik weet nog steeds niet precies waar. We wilden naar de main bazar, maar dat was het in ieder geval niet.
Toen we in Delhi waren, hebben we een hotel gezocht. We hadden al een paar namen van hotels, maar die schenen weer net wat verder te liggen, vlakbij de main bazar/ metro station. Dus wij toch nog maar stukje extra met de taxi, waar we voor de deur van Blue Saphire werden afgezet. Dit was een relatief goed hotel, met airco, badkamer etc. Volgens de chauffeur konden we wel een deal maken voor 500 rupee pp. We besloten een kamer voor 3 te nemen (ja, Yaniv was er ook nog bij). Het hotel had een laagste prijs van 1700, maar wij wilden echt niet meer betalen. Uiteindelijk kregen we dus toch onze zin, en kregen we de sleutel mee. Ze wilden een kopie van het paspoort maken en binnen 10 minuten op onze kamer teruggeven, maar dat werd uiteindelijk ruim een half uur. Misschien omdat we een beetje moeite hadden met de fooi: hoe zat dat? En we hadden geen kleingeld, dus hadden ze deze keer maar pech. Het was al duur genoeg! Hadden we wel mazzel dat er precies voor ons raam een optocht begon, wat geweldig was om te zien. Mensen met paarden, vlaggen, veel muziek en veel volk! (zie foto’s)
Daarna hadden we toch wel honger, want het was inmiddels al lunchtijd geweest in Delhi plaatselijke tijd. We gingen op weg, maar er zijn telkens wel mensen die je een ritje aan willen bieden in hun taxi, riksja of fietstaxi – tegen een leuke vergoeding uiteraard. We wilden een stukje lopen naar de grote bazaar, maar dat is niet helemaal gelukt. Ga maar eens navigeren met een kaart als je nergens een straatnaam ziet of andere herkenningstekens. We hebben een tijdje gewandeld, wat ook erg leuk was! Op een gegeven moment besloten we, na ook een aantal gezellige gesprekjes, toch maar een riksja te nemen voor 10 rupee (goed afgedongen!) en bij de grote bazaar uit te komen. Maar alles gaat blijkbaar op commissie, dus ze zetten je af voor een winkel waar je vervolgens bijna ingeduwd wordt. Was best leuk, info inwinnen over wat er te doen is. Maar echte tours moet je niet bij hun afnemen, want je wordt afgezet bij het leven!
Na het eten (“familie restaurant”: pizza) hebben we het “officiële” toeristenbureau gezocht in “Connaugh place”. Helaas waren we de verkeerde tent ingelopen die toevallig ook DTTDC (Delhi Tourist …) heette, en daar een straat verder zat. Wij hebben hier een tochtje door Delhi geboekt voor de volgende ochtend. We zaten niet bij de goede, en hebben dus ruim 1000 rupee betaald. Later bedacht ik me dat dat toch best veel was! (15 euro) Yaniv had hier een hele tour geboekt met als eindbestemming Nepal.
Terug op de kamer bedacht Yaniv zich dat dit nooit het goede adres kon zijn, en ging nog een paar keer in de Lonely Planet kijken. Toen bleek idd dat we het verkeerde pand binnen gestapt (gestuurd)
waren! Yaniv heeft hier de hele avond nog over doorgepraat, en wij begonnen ook te twijfelen.. We hoopten maar dat er om 9u iemand voor de deur stond! Dit was voor ons een goede les; goed het adres bekijken (zonder straatnamen) en niet zoveel betalen..
Zitten we lekker ’s avonds in de kamer naar wat muziek te luisteren, zien we opeens onweer. Blijkt het gigantisch te regenen, en de hele straat staat onder water! Als we straks maar niet in het nieuws komen met een overstroming in Delhi!
Wat je al niet meemaakt in India.. En dat al op de eerste dag.

4 sept.
Uiteindelijk wel lekker geslapen, airco zachtjes aan.. Kon alleen mn bed niet uitkomen, was toch best moe! Om 9 uur gingen we uitchecken; wil die man 1500 rupee plus taxes!! Wij gaan die tax niet betalen, hadden 500 rp. pp. Gerekend. Na wat aandringen van Heleen dat we die prijs incl belastingen hebben bedongen bij hem, was het akkoord.
We keken naar buiten, hopend op een auto! Gelukkig kwam daar een paar minuten later een taxi aan voor ons. Voor ons 3en?! Yaniv zou een dagtour doen, wij een ochtend tour; we zouden aparte taxi’s krijgen! We werden eerst naar het bureau gebracht, en vanaf daar opsplitsen. Bij het DTTDC aangekomen kregen wij een chauffeur, en konden we met hem overleggen waar we precies allemaal heen wilden, en uiteindelijk zouden we bij het vliegveld worden afgezet. We hadden gezegd dat we geen dure entreegelden wilden betalen, en dat was geen probleem. Uiteindelijk zou ik toch weer in Delhi eindigen, samen met Harrie. Onze taxi chauffeur, die mij wel erg leuk vond, verzon allemaal mooie gratis bezienswaardigheden. We hebben een of andere tuin gezien van de eerste president na de Engelse tijd, maar we waren een beetje afgeleid door gebrek aan water. Dus we gingen weer terug, en hebben wat water gekocht. Verder het Ghandi museum gezien, de Lotus tempel, en als laatst brachten we een bezoek aan een winkel voor Indiase toeristen. Hier was het erg duidelijk dat dit puur voor de commissie was, maar was wel mooi om alle stoffen en kleuren te zien (sari’s/ panjabi’s, vloerkleden) en allemaal handgemaakte beeldjes. Ze hadden een hoop, maar we wilden hooguit wat rondkijken. Daarna werden we bij het vliegveld afgezet, waar we wat konden luchen. Heleen een sandwich (die onder een grill werd gelegd! Dat wist ik niet..) en ik een croissantje.
Na het inchecken konden we door naar de controle voor handbagage. Helaas was Heleen haar “visnet” vergeten. Dit was een soort metalen visnet, wat als slot voor haar backpack diende. Handig, maar mag niet opgevouwen mee als handbagage. Dus moest Heleen weer heen en weer, zodat het geavanceerde slot ook ingecheckt kon worden.
Eenmaal in het vliegtuig richting Bangalore konden we wel slapen! In Bangalore moesten we wat langer wachten, omdat het vliegtuig laten zou vertrekken dan bij de boeking (reisbureau belde vlak voor vertrek dat schema gewijzigd was) maar het toestel had ook nog eens extra vertraging! Mijn mobiel kreeg geen bereik, en mijn laptop kon geen internet te pakken krijgen. (gek, want er was wel gratis internet op de luchthaven) Bovendien waren beide apparaten bijna leeg. Dit betekende dat we niemand konden contacten, en we waren er dus ook niet zeker van of er wel iemand zo lang op ons zou wachten..

3 Responses to “Wow! Wat een eerste dag!”

 1. ju Says:

  Wat spannend zeg! Maar het klinkt allemaal wel heel leuk en positief. Volgens mij heb je het wel naar je zin 😉

  Ik ben nu al benieuwd naar het volgende verhaal!!

  xJu

 2. Ma Says:

  Hoi Pleuntje en Heleen,

  Leuk hoor: eindelijk te kunnen lezen wat jullie allemaal meemaken!! En dan nog lekker veel ook!
  Knap dat jullie zo goed kunnen afdingen, dat heeft Pleunie niet van mij geleerd.
  Grappig dat die Yaniv met jullie een taxi en een hotelkamer deelde.
  Maarre hoe zit het nu met die foto’s? Je schrijft wel: zie foto’s maar ik zie nergens iets. Heb je al een passend snoertje of ..?

  Ik ga gauw verder lezen…
  Schrijf ik zo weer verder.

  Kuszzzzz
  Ik las dat je foto’s

 3. Daan Says:

  Een warmtecamera???? Wist niet dat ze op het gebied van technologie zo vooruitstrevend waren! Vet! 😀 Genoeg enerverende dingen meegemaakt op zo’n eerste dag dus. Ik ga snel de rest lezen! xxxx

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen