Update stage, Kerst en reizen!

activiteiten, huisvesting, veiligheid, vertrek, werk/stage 9 Comments »

Uiteindelijk zijn we zaterdag ook vrij geweest, en maandag ook.. Dinsdag zijn we weer naar stage gegaan, na een extra lang weekend. Ik vond het wel relaxt, had de vrije dagen echt nodig om de rest van deze week af te kunnen maken. Inmiddels hoef ik alleen vanavond en morgen nog.

De “strike” is nog niet over. De Bandh, ofwel de demonstrantengroep, zie je nog steeds op straat. In andere steden is het erger, in Guntur is alles relatief rustig. Dit betekent dat jullie je geen zorgen hoeven te maken;) Daarnaast zijn de mensen ook niet uit op geweld oid, dus voor mijn gevoel zijn de vrije dagen niet echt nodig geweest voor onze veiligheid, maar wel relaxt voor onze rust.

Het nadeel is dat veel winkels gesloten zijn. Dit betekent dat we niet naar de supermarkt kunnen voor de laatste keer boodschappen doen.. Misschien (voor mij) is de winkel maandag of dinsdag weer open? En anders hebben we altijd nog een backery, waar ik chips en koekjes kan halen voor in de trein. Het postkantoor is ook dicht; Heleen wou nog een pakketje met boeken ed. opsturen, maar nu is dat ook maar de vraag of dat gaat lukken.. Misschien morgen?

Morgen is ’s avonds de kerstviering van “Nursing College”, waar we heen gaan. Heleen heeft daar een rol toebedeeld gekregen: zij is de kerstman!!! Ik heb daar geen rol, want ik doe maandag blijkbaar mee met de kerstviering bij het KMPDC. Daar wordt een toneelstuk opgevoerd waarin ik Read the rest of this entry »

Vrijdag-vrije dag

communicatie, muziek, werk/stage 5 Comments »

Vanaf dinsdag moesten we weer naar stage.. Maar vrijdagochtend kregen we opeens een smsje: “No CBR due to Bandh.” –> geen idee wat dat is, maar dat betekende dat we een dagje vrij waren vandaag! Heerlijk, zat ik echt op te wachten:d

In de auto horen we namelijk regelmatig Indiase muziek, en de populaire muziek van nu is wel leuk! We hebben van Tondan (naam onthouden, doet echt veel voor ons hier) een cd gekregen met Indiase muziek. Ik dacht dat hij een cd’tje zou branden, maar hij kocht er gewoon 2. Aan de andere kant, de cd’tjes kosten hier ook echt geen drol; een euro. En dan krijg je een cd met enorm veel nummers! Die nummers probeerde ik vanochtend een beetje te ordenen is nummers die wij kennen en nummers die wij niet kennen, zodat ik ook nrs op mijn mp3 speler kan zetten. Read the rest of this entry »

Eindelijk een berichtje met inhoud…

activiteiten, eten/drinken, werk/stage 2 Comments »

Zo.. Na een avondje laptop doorgeven is het tijd geworden om een verhaaltje te posten met meer inhoud dan de vorige 2..

Stage. Ja, er zit nu meer regelmaat in dan in het begin. In de ochtend moeten we om 10 uur bij het KMPDC zijn, en dan worden de fysio en 4 studenten opgehaald en rijden we met zn allen naar de sloppenwijk toe voor het CBR (Community Based Rehabilitation; stoer voor thuis fysio). Het zijn niet de echte sloppenwijken zoals in de kranten en op tv, maar het is armer dan waar we in de eerste week heen gingen. De echte armste sloppen zijn niet veilig voor onze gezondheid; veel besmettelijke ziekten. Dit is ook erg interessant om mee te maken; mensen hebben geen geld voor fysio, en we vinden het fijn dat we kunnen helpen. Nu zijn we een aantal dagen bij dezelfde patienten geweest, en het is echt leuk om te zien hoeveel ze in zo’n korte tijd al vooruit zijn gegaan! Mijn moeder had me ballonnen meegegeven. Leuk idee, en de kinderen zijn er erg enthousiast over! De fysio’s vinden het ook een erg leuk medium om de oefeningen speelser te maken. Je kan een kind geen gewone oefeningen laten doen natuurlijk! Een fysio heeft zelfs een ballon voor haar dochtertje gevraagd; ze had er leuk mee gespeeld hoorde ik een paar dagen later. Succesnummer, dankjewel! Read the rest of this entry »

Eerste dagen…

werk/stage 5 Comments »

Na Hyderabad werd het tijd om van stageadres te verhuizen. Woensdag zouden we beginnen in Kugler Memorial Physiotherapy Degree College (=school/Kugler/KMPDC). Heleen bleek nog niet beter te zijn van het weekend, en kreeg daarbovenop ook verkoudheid. Zij bleef dus thuis, en rustte wat uit.

Ik ging naar stage; ik moest er woensdag om 10 uur zijn. Eenmaal bij het KMPDC moest ik een hoop wachten. We gingen naar de kliniek die vlakbij het college zit, waar de studenten en therapeuten patienten gratis behandelen. Hier heb ik een tijdje gewacht op iemand, maar uiteindelijk bleek dat we helemaal niet op iemand aan het wachten waren. Ik kon rondkijken en dingen gaan doen als ik wou: “all up to me”. Ik heb rondgekeken, een patient behandeld (rekken en mobiliseren) en toen ging ik alweer naar huis: het was 1 uur. Read the rest of this entry »

Weekend..

uitjes, werk/stage, ziek 2 Comments »

Zondag hebben we vogels gekeken. Ik was echt benieuwd wat ik ervan moest verwachten, maar uiteindelijk gingen we naar een soort reservaat. Het was niet zo groot, maar er zaten me toch veel vogels!!! Bleek dat er ook vogels kwamen uit Siberie, Canada en Groenland. Die beesten vliegen een eind voor een beetje Indiase zon. Er stonden ook borden met informatie over de vogels. We gingen ’s middags, dus het was best warm! Ik heb een paar foto’s gemaakt, en toen gingen we weer terug.

Zondagavond gingen we weer naar de Rock. Read the rest of this entry »

Wijziging in de dagplanning..

werk/stage 5 Comments »

We zitten in het ziekenhuis met een chirurg, en dat betekende dus erg veel operaties. Ik heb het eigenlijk wel weer gezien, en zou graag wat meer fysio zien. Een operatie in de ochtend vind ik nog prima, omdat de fysio er dan toch nog niet is, maar in de middag kan ik mijn tijd wel beter besteden. Ik heb dat dinsdag besproken met de chirurg, en alles was mogelijk. Hij was blij dat ik dat zei. We sproken af dat ik tot 2 uur zou blijven, zoals voorheen ook het geval was, en dan zou ik om 7 uur terug zijn in het ziekenhuis. De fysio is er van 12.00 tot 16.00, en is er om 19.00uur weer. Ondertussen blijft Heleen in het ziekenhuis, en vermaakt zich met de operaties enzo. (Heleen wil na haar studie geneeskunde studeren en is helemaal weg van alle operaties!) Read the rest of this entry »

Eerste dagen Amar Orthopaedics Hospital

werk/stage 6 Comments »

Het zogenaamde AIMS ziekenhuis is dus het Amar Ziekenhuis geworden. Het is een nieuw ziekenhuis; de chirurg met wie we meelopen heet Amar.

We zien voornamelijk veel operaties. We moeten ons van tevoren omkleden, zodat we “scrubs” aanhebben in de operatiekamer. Dit zijn echt van die outfits die je ook op tv ziet! Zie foto’s… Alleen een hele tijd staan (met verkeerde houding uiteraard) is niet goed voor je rug, haha. Inmiddels hebben we oa. al een sleutelbeenfixatie, verwijdering van een bottumor en een voorste kruisband reconstructie gezien! Bij deze laatste brak er een stukje van een tang af, waardoor de hele knie open werd gesneden om dat stukje terug te vinden. Read the rest of this entry »

Eerste dag “AIMS”

werk/stage 6 Comments »

Vanochtend gingen we dus echt naar een ander ziekenhuis. Althans, dat was ons plan. Toen we vanochtend in de auto stapten, werden we alsnog bij Lalitha afgezet. Wij stapten niet uit, maar probeerden duidelijk te maken aan onze niet-engels sprekende chauffeur dat we hier niet heen wilden maar naar een ander ziekenhuis moesten. Hij belde Emmanuel en toen vertrokken we. We stopten weer, maar ditmaal bij het KMPDC (Kugler Memorial Physiotherapy Degree College; waren we al langs geweest, daar is ons volgende stageblok). We vroegen ons af of we nog wel in het goede ziekenhuis zouden komen deze ochtend. Read the rest of this entry »

Stage, huur en eten!

afscheid, eten/drinken, huisvesting, werk/stage 13 Comments »

Woensdag zouden we naar een ander ziekenhuis gaan (AIMS), maar dat ging niet door; de chirurg is naar een conferentie en komt dit weekend pas weer terug! Dus – na het afscheid – verschenen we gewoon weer terug op ons oude vertrouwde plekje in Lalitha hospital! Dat was niet ideaal, maar je moet iets!

Afscheid Lalitha was trouwens Read the rest of this entry »

dagverloop

algemeen, werk/stage 3 Comments »

Ik heb al een aantal verhalen getypt, maar om nou echt een goede indruk te krijgen van mijn dag, heb ik die hieronder beschreven.

Read the rest of this entry »

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen