Update stage, Kerst en reizen!

activiteiten, huisvesting, veiligheid, vertrek, werk/stage 9 Comments »

Uiteindelijk zijn we zaterdag ook vrij geweest, en maandag ook.. Dinsdag zijn we weer naar stage gegaan, na een extra lang weekend. Ik vond het wel relaxt, had de vrije dagen echt nodig om de rest van deze week af te kunnen maken. Inmiddels hoef ik alleen vanavond en morgen nog.

De “strike” is nog niet over. De Bandh, ofwel de demonstrantengroep, zie je nog steeds op straat. In andere steden is het erger, in Guntur is alles relatief rustig. Dit betekent dat jullie je geen zorgen hoeven te maken;) Daarnaast zijn de mensen ook niet uit op geweld oid, dus voor mijn gevoel zijn de vrije dagen niet echt nodig geweest voor onze veiligheid, maar wel relaxt voor onze rust.

Het nadeel is dat veel winkels gesloten zijn. Dit betekent dat we niet naar de supermarkt kunnen voor de laatste keer boodschappen doen.. Misschien (voor mij) is de winkel maandag of dinsdag weer open? En anders hebben we altijd nog een backery, waar ik chips en koekjes kan halen voor in de trein. Het postkantoor is ook dicht; Heleen wou nog een pakketje met boeken ed. opsturen, maar nu is dat ook maar de vraag of dat gaat lukken.. Misschien morgen?

Morgen is ’s avonds de kerstviering van “Nursing College”, waar we heen gaan. Heleen heeft daar een rol toebedeeld gekregen: zij is de kerstman!!! Ik heb daar geen rol, want ik doe maandag blijkbaar mee met de kerstviering bij het KMPDC. Daar wordt een toneelstuk opgevoerd waarin ik Read the rest of this entry »

Eindelijk een berichtje met inhoud…

activiteiten, eten/drinken, werk/stage 2 Comments »

Zo.. Na een avondje laptop doorgeven is het tijd geworden om een verhaaltje te posten met meer inhoud dan de vorige 2..

Stage. Ja, er zit nu meer regelmaat in dan in het begin. In de ochtend moeten we om 10 uur bij het KMPDC zijn, en dan worden de fysio en 4 studenten opgehaald en rijden we met zn allen naar de sloppenwijk toe voor het CBR (Community Based Rehabilitation; stoer voor thuis fysio). Het zijn niet de echte sloppenwijken zoals in de kranten en op tv, maar het is armer dan waar we in de eerste week heen gingen. De echte armste sloppen zijn niet veilig voor onze gezondheid; veel besmettelijke ziekten. Dit is ook erg interessant om mee te maken; mensen hebben geen geld voor fysio, en we vinden het fijn dat we kunnen helpen. Nu zijn we een aantal dagen bij dezelfde patienten geweest, en het is echt leuk om te zien hoeveel ze in zo’n korte tijd al vooruit zijn gegaan! Mijn moeder had me ballonnen meegegeven. Leuk idee, en de kinderen zijn er erg enthousiast over! De fysio’s vinden het ook een erg leuk medium om de oefeningen speelser te maken. Je kan een kind geen gewone oefeningen laten doen natuurlijk! Een fysio heeft zelfs een ballon voor haar dochtertje gevraagd; ze had er leuk mee gespeeld hoorde ik een paar dagen later. Succesnummer, dankjewel! Read the rest of this entry »

Zwemmen!

activiteiten 4 Comments »

We waren vrijdagmiddag naar het zwembad gelopen, maar dat was om 4 uur dicht. Vreemd; wij maar weer teruggegaan naar ons appartement.

Zaterdag nog maar een keer proberen. Wij om 4 uur erheen; ja, wel open nu! Leuk. Maar ik had een badmuts nodig (verplicht) en het was allemaal niet zo duidelijk –> ze hebben geen winkeltje ofzo. Toen ik een beetje zoekend om me heen keek, kwam er iemand naar me toe en begreep mijn gebaren/ engels dat ik een cap nodig had. Die kon  je kopen (had ik al van Heleen begrepen) voor 200 rupie. Ook maar gelijk een brilletje erbij gekocht, 100 rupie. Read the rest of this entry »

Zwemmen…?!

activiteiten 1 Comment »

Amar zou wat informatie inwinnen over een zwembad, dat schuin tegenover de backery was. Hij belde me dinsdagochtend op, voordat we weg gingen naar het ziekenhuis. Hij vroeg waar we waren. “Ja sorry, we zijn nog thuis, zijn een beetje laat.. Wacht even, het is nog niet eens half 9!” Toen vertelde hij me dat hij wat meer wist over het zwembad.. We moesten daar maar gelijk langs gaan voordat we naar het ziekenhuis gingen. Ja leuk, maar hoe maken we het de chauffeur duidelijk? Read the rest of this entry »

Aerobics!!!

activiteiten 4 Comments »

Vanochtend, 21 oktober 2009, is de eerste keer dat ik naar aerobics ben geweest. Ik moest wel al om kwart voor 5 klaar staan om te vertrekken.. Das minder. (Ik om half 5 mn bed uit, snel een boterham gegeten en wachten op Annie.) Wat helemaal minder was, was het feit dat ik kwart voor 5 startklaar stond terwijl Annie pas om kwart over 5 mij kwam halen om te vertrekken; alsof het nog niet vroeg genoeg was! Maar ik was allang blij dat het door ging; dus ik vergat dat het nog pikkedonker was en ik een half uur had moeten wachten, en ging mee – met de lift – naar beneden en stapte de auto in. Read the rest of this entry »

Aerobics???

activiteiten 6 Comments »

Zondagavond had ik nog even de computer aangezet, maar die werkte niet echt mee.. Mijn foto’s wilden niet op de computer gezet worden.. Duurde 3 kwartier voor een paar foto’s!

Ik heb verder ook een website nodig voor school, en daar kom ik niet op vanaf India. Dit was best frustrerend! Daarna nog even Harrie gebeld, kon ik al mijn frustraties kwijt; hij is een schatje, en hoort al mijn gezeur maar aan! Maar ik kon wel weer lekker slapen.. Read the rest of this entry »

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen