Vakantie

uitjes, vakantie 6 Comments »

Eindelijk een internetcafe gevonden waar we even de tijd hebben om een kort update verhaaltje te typen. We zitten inmiddels in Jaisalmer, waar we net terug zijn van een 2daagse camel-safari! Overnachten gebeurde dan in de (Thar) woestijn, wij in een tentje maar onze begeleiders in de open lucht – met een prachtige sterrenhemel!

Deze vakantie begon Read the rest of this entry »

Sinterklaas weekend

nieuws(bericht), uitjes 8 Comments »

Vrijdagavond kwam Sandra aan op het station in Guntur. We gingen haar ophalen met de auto. Eenmaal in het appartement konden we lekker bijpraten, en heb ik Sandra wat noodles gegeven. Die had namelijk geen fatsoenlijke maaltijd gehad omdat ze rond etenstijd in de trein zat.

Zaterdag gingen we naar een Boeddha beeld, wat echt groot was. Daar zagen we ook een dode hond liggen.. Om de hoek zagen we haar puppy’s liggen, zielig! Verder was het beeld interessant om te zien, en hebben we een aantal foto’s gemaakt. Daarna gingen we naar de tempel die erbij hoorde. Vanaf een bepaalde plek kon je het Boeddha beeld op de achtergrond zien, dat was wel mooi. Daarna gingen we naar een tempel die nog in gebruik was; was niet de bedoeling dat we daar foto’s maakten, dus dat respecteerden we. Daar zagen we mensen bidden, en heel veel mensen en kinderen bedelen om geld. Het is slim om bij een tempel te bedelen, maar ik vond t vervelend omdat ze om je heen bleven hangen. Binnen zagen we ook een aap! Read the rest of this entry »

Maandag en dinsdag

uitjes 4 Comments »

Maandag voelden de andere 2 zich niet zo goed (darmproblematiek). Toch gingen we ons programma volgen van vandaag. Maandagochtend hebben we de school gezien waar Sandra stage loopt. We kregen een heel welkom met zang en dans, en Heleen en ik kregen ook een (zware!) bloemenkrans om onze nek. Daarna kregen we een rondleiding door het hele gebouw. De fysiotherapie zaal was in het weekend veranderd: een grote tafel die in de weg stond was weggehaald. Ik vond dat er nu nog best weinig ruimte was, als je 10 kinderen tegelijk hebt rondlopen.. Maar ze hadden wel leuke dingen, en 1 therapeut was echt grappig (andere sprak slecht engels).

In de middag zouden we nog gaan shoppen, maar dat was nu niet relaxt. We gingen nog wel boodschappen doen; Read the rest of this entry »

Zondag

uitjes 1 Comment »

Zondag hebben we lekker uitgeslapen. ’s Middags zijn we naar Golkonda Fort geweest. Het regende wel veel vandaag, maargoed. Binnen blijven zitten is ook niet alles;) Eenmaal bij Golkonda Fort gekomen, bleek dat het super groot was! We hadden buiten wat chips en popcorn gekocht, en binnen gingen we dat opeten. Hier waren wij geloof ik een grotere attractie dan het fort zelf! Er waren een hoop mensen die met ons op de foto wilden.. in het begin was het wel leuk, maar na tig foto’s werden we het zat, en gingen we weer een stukje lopen. We wilden natuurlijk ook naar het hoogste punt; maar dat waren me veel treden! We hebben ze allemaal betreden, en hebben boven van het uitzicht genoten. Het was een beetje mistig, dus heel veel ging het zicht niet; maar we konden het fort wel zien. Read the rest of this entry »

Zaterdag

uitjes 2 Comments »

Zaterdag zijn we naar de Char Minar (vier minaretten) geweest. We hebben wat foto’s gemaakt, en zijn toen over de aangrenzende bazaar gaan lopen. Dit was echt heel groot! Ze hebben eerst allemaal wandkleden en stoffen, dan alle sieraden winkels/ kraampjes, dan al het fruit, etc. Ik heb hier een ketting gekocht, zilverkleurige metalen armbanden en 2 paar enkelbandjes. Helaas waren die laatste items ietwat aan de kleine kant, merkte ik later.. Maar verder staan ze wel heel leuk. Read the rest of this entry »

Hyderabad: vrijdag!

uitjes 2 Comments »

Vrijdag was het dan zover, we gingen een lang weekend weg naar Hyderabad, waar een studente van de HU (Oefentherapie Cesar) zit. Vrijdag hadden we de trein van 5.45u. Dat betekende om 5 uur weg; uiterlijk half 5 op. Dat is nog vroeger opstaan dan voor aerobics!

Gelukt, we waren om 5.20u op het station. We vroegen ons af waar we precies heen moesten, maar gelukkig ging de chauffeur met ons mee. We moesten op perron 6 zijn. Eenmaal op perron 6 moet je nog het goede treinstel zien te vinden. In India reserveer je namelijk een specifieke plek (stoel of bed) in de trein. Read the rest of this entry »

Weekend..

uitjes, werk/stage, ziek 2 Comments »

Zondag hebben we vogels gekeken. Ik was echt benieuwd wat ik ervan moest verwachten, maar uiteindelijk gingen we naar een soort reservaat. Het was niet zo groot, maar er zaten me toch veel vogels!!! Bleek dat er ook vogels kwamen uit Siberie, Canada en Groenland. Die beesten vliegen een eind voor een beetje Indiase zon. Er stonden ook borden met informatie over de vogels. We gingen ’s middags, dus het was best warm! Ik heb een paar foto’s gemaakt, en toen gingen we weer terug.

Zondagavond gingen we weer naar de Rock. Read the rest of this entry »

Nieuwe schoenen

uitjes 2 Comments »

Vrijdagochtend waren we vrij, omdat Amar ergens heen moest. Prima, konden wij lekker uitslapen! Alhoewel.. Ik ging tussendoor wel aerobicen, maar daarna weer mn bed in. Ik ben wel weer mn bed uitgegaan voor de chauffeur die opeens voor de deur stond.. Daarna nog even geprobeerd te slapen, maar uiteindelijk niet lang.

’s Middags hadden we afgesproken dat we zouden gaan shoppen met de chauffeur. Hij vroeg, toen we beneden kwamen, of we naar het ziekenhuis moesten. Gelukkig is “shopping” internationaal, en vroeg hij of we naar de supermarkt wilden, of naar de schoenenwinkel.Top! Read the rest of this entry »

Hyderabad

uitjes 2 Comments »

We hebben contact gehad met de studente die in Hyderabad zit (oefentherapie cesar). We hadden haar in Hyderabad 1 avond gezien toen we van het vliegveld werden opgehaald, maar Heleen kende haar al van school. Het leek ons leuk om een weekendje daarheen te gaan, om Hyderabad te zien, en om haar school(stageplek) te bekijken.

We hebben dat gepland voor komend weekend. Gisteravond tijdens uit eten over gehad; was prima. Dan zou dat ook gelijk de break zijn; voor Hyderabad zijn we nog in dit ziekenhuis, na Hyderabad gaan we naar het volgende stageonderdeel. Perfecte timing. We hebben al veel dingen besproken die we moeten zien/ doen, dus vervelen gaan we ons niet! We kunnen bij de studente blijven slapen, dus daar hoeven we ons ook geen zorgen over te maken.

Wordt vervolgd..

Shoppen

uitjes 5 Comments »

Maandagmiddag hebben we kunnen shoppen! Het was dan wel zonder gids (chauffeur die ons af kon zetten zodat we zelf rond konden lopen) maar het was wel heel prettig! Eindelijk eens weg, iets doen..

We hebben naar schoenen gekeken, maar die waren niet echt heel leuk.. Juweliers verkochten alleen maar goud; wij vinden zilver veel interessanter! Sari’s uitzoeken werkt voor geen meter, want je hebt allemaal (superveel!) opgevouwen stukken stof, waarbij je echt een idee moet hebben wat je wilt! Read the rest of this entry »

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen