Eindelijk een berichtje met inhoud…

activiteiten, eten/drinken, werk/stage 2 Comments »

Zo.. Na een avondje laptop doorgeven is het tijd geworden om een verhaaltje te posten met meer inhoud dan de vorige 2..

Stage. Ja, er zit nu meer regelmaat in dan in het begin. In de ochtend moeten we om 10 uur bij het KMPDC zijn, en dan worden de fysio en 4 studenten opgehaald en rijden we met zn allen naar de sloppenwijk toe voor het CBR (Community Based Rehabilitation; stoer voor thuis fysio). Het zijn niet de echte sloppenwijken zoals in de kranten en op tv, maar het is armer dan waar we in de eerste week heen gingen. De echte armste sloppen zijn niet veilig voor onze gezondheid; veel besmettelijke ziekten. Dit is ook erg interessant om mee te maken; mensen hebben geen geld voor fysio, en we vinden het fijn dat we kunnen helpen. Nu zijn we een aantal dagen bij dezelfde patienten geweest, en het is echt leuk om te zien hoeveel ze in zo’n korte tijd al vooruit zijn gegaan! Mijn moeder had me ballonnen meegegeven. Leuk idee, en de kinderen zijn er erg enthousiast over! De fysio’s vinden het ook een erg leuk medium om de oefeningen speelser te maken. Je kan een kind geen gewone oefeningen laten doen natuurlijk! Een fysio heeft zelfs een ballon voor haar dochtertje gevraagd; ze had er leuk mee gespeeld hoorde ik een paar dagen later. Succesnummer, dankjewel! Read the rest of this entry »

Worstjes!

eten/drinken 2 Comments »

Ja, je leest het goed: worstjes. Je weet wel, die dingen die ze in Nederland wel hebben en in India niet. Of dus “ook”! Dat wisten we eigenlijk wel toen we ze hadden gekregen bij The Rock, maar toch was het een verrassing dat het mogelijk was om ze zelf te kopen.

Dinsdagavond ging Nandu (zwager Amar en manager ziekenh) met ons mee toen we naar huis gingen, en weer ons (de chauffeur) de weg. Wegwijzen kon gelukkig in het Telugu, wel zo makkelijk.. Was de shop net dicht!!! Read the rest of this entry »

Een blanke!

eten/drinken, traditioneel 2 Comments »

Een blanke!

Zaterdag waren we uit eten in Pizza Fort. Dit is dus een andere pizzeria dan waar we vorige keer heen waren gegaan.. Het zag er hier wat moderner (of gewoon meer westers?) uit. We gingen de zaak binnen, en ik zag het gelijk: HIJ IS BLANK!!! Read the rest of this entry »

Uit eten

eten/drinken 4 Comments »

Zaterdag (gister) verwachtten we chappati’s als avondeten, en vonden dat een prima combinatie met noodles die we zelf konden maken. Dus we hadden net de noodles op, toen er iemand bij de deur stond. We verwachtten een bakje eten, maar in plaats daarvan vroeg hij (het was Emay, de oudste zoon) “Are you ready?”. Bleek dat we – na onze redelijke maaltijd – nog uit eten gingen met de familie! Read the rest of this entry »

Stage, huur en eten!

afscheid, eten/drinken, huisvesting, werk/stage 13 Comments »

Woensdag zouden we naar een ander ziekenhuis gaan (AIMS), maar dat ging niet door; de chirurg is naar een conferentie en komt dit weekend pas weer terug! Dus – na het afscheid – verschenen we gewoon weer terug op ons oude vertrouwde plekje in Lalitha hospital! Dat was niet ideaal, maar je moet iets!

Afscheid Lalitha was trouwens Read the rest of this entry »

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen