SARI!!!

traditioneel 12 Comments »

Ik kijk om me heen, en zie verschrikkelijk veel sari’s! Ik zat te denken, en het leek me wel leuk om zelf ook een sari te hebben naast mijn 3 panjabi’s… Vrijdag 4 december waren we ’s middags gaan shoppen, en toen kwamen we ook langs de M&M. Dit is een hele grote kledingwinkel (4 etages).

We gingen binnen, en liepen naar de 1e verdieping. Je wordt al gelijk door iedereen gegroet en geassisteerd! We gingen op de stoelen zitten die ons werden aangewezen. De manier van sari’s uitkiezen is namelijk op een stoel zitten, en dan laat de verkoper je verschillende stoffen zien. Een sari is namelijk een lange lap stof die je mooi om je heen drapeert. Read the rest of this entry »

Een blanke!

eten/drinken, traditioneel 2 Comments »

Een blanke!

Zaterdag waren we uit eten in Pizza Fort. Dit is dus een andere pizzeria dan waar we vorige keer heen waren gegaan.. Het zag er hier wat moderner (of gewoon meer westers?) uit. We gingen de zaak binnen, en ik zag het gelijk: HIJ IS BLANK!!! Read the rest of this entry »

Happy Diwali

traditioneel 3 Comments »

Voor degenen die het niet kennen: dit is een belangrijke (belangrijkste?) feestdag in India, dat net zo groots is als kerst bij ons. Het is een feest van licht, en volgens mij is het ter ere van de god Krishna.. Kortom: de hindoes zeggen ’s ochtends “prayers“, de rest van het land viert het mee door ’s avonds vuurwerk af te steken!

Feestdag of niet: wij moesten gewoon naar stage. Read the rest of this entry »

In panjabi in Guntur

algemeen, traditioneel, veiligheid 13 Comments »

Een panjabi is eigenlijk een soort jurk met een broek eronder. Dit is de traditionele kleding hier; mannen lopen wel vaak in westerse kleren, maar vrouwen bijna niet. Veel vrouwen dragen een andere kledingsvorm, namelijk een sari. Dit is een lap stof van 6 meter ofzo, die ze op een bepaalde manier omslaan dat je een rokgedeelte hebt met een stuk stof schuin over je schouder. Dit is wat ongemakkelijker werken omdat je dan veel last heb van een losse lap, dus ik ben wel blij met mijn panjabi. Bij een panjabi heb je hooguit last van je sjaal, maar die kun je vastmaken met veiligheidsspelden.

Read the rest of this entry »

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen