Update stage, Kerst en reizen!

activiteiten, huisvesting, veiligheid, vertrek, werk/stage 9 Comments »

Uiteindelijk zijn we zaterdag ook vrij geweest, en maandag ook.. Dinsdag zijn we weer naar stage gegaan, na een extra lang weekend. Ik vond het wel relaxt, had de vrije dagen echt nodig om de rest van deze week af te kunnen maken. Inmiddels hoef ik alleen vanavond en morgen nog.

De “strike” is nog niet over. De Bandh, ofwel de demonstrantengroep, zie je nog steeds op straat. In andere steden is het erger, in Guntur is alles relatief rustig. Dit betekent dat jullie je geen zorgen hoeven te maken;) Daarnaast zijn de mensen ook niet uit op geweld oid, dus voor mijn gevoel zijn de vrije dagen niet echt nodig geweest voor onze veiligheid, maar wel relaxt voor onze rust.

Het nadeel is dat veel winkels gesloten zijn. Dit betekent dat we niet naar de supermarkt kunnen voor de laatste keer boodschappen doen.. Misschien (voor mij) is de winkel maandag of dinsdag weer open? En anders hebben we altijd nog een backery, waar ik chips en koekjes kan halen voor in de trein. Het postkantoor is ook dicht; Heleen wou nog een pakketje met boeken ed. opsturen, maar nu is dat ook maar de vraag of dat gaat lukken.. Misschien morgen?

Morgen is ’s avonds de kerstviering van “Nursing College”, waar we heen gaan. Heleen heeft daar een rol toebedeeld gekregen: zij is de kerstman!!! Ik heb daar geen rol, want ik doe maandag blijkbaar mee met de kerstviering bij het KMPDC. Daar wordt een toneelstuk opgevoerd waarin ik Read the rest of this entry »

In panjabi in Guntur

algemeen, traditioneel, veiligheid 13 Comments »

Een panjabi is eigenlijk een soort jurk met een broek eronder. Dit is de traditionele kleding hier; mannen lopen wel vaak in westerse kleren, maar vrouwen bijna niet. Veel vrouwen dragen een andere kledingsvorm, namelijk een sari. Dit is een lap stof van 6 meter ofzo, die ze op een bepaalde manier omslaan dat je een rokgedeelte hebt met een stuk stof schuin over je schouder. Dit is wat ongemakkelijker werken omdat je dan veel last heb van een losse lap, dus ik ben wel blij met mijn panjabi. Bij een panjabi heb je hooguit last van je sjaal, maar die kun je vastmaken met veiligheidsspelden.

Read the rest of this entry »

Politiezaken

veiligheid 3 Comments »

Emmanuel Prakash is de man hier in Guntur die zich ontfermt over ons. We hebben een appartement gekregen direct naast hem, dus we kunnen zodra het nodig is bij de familie aankloppen. Zijn vrouw Annie doet ook veel voor ons, en ze voelen zich beiden erg verantwoordelijk voor ons.  Emmanuel is een heel belangrijk iemand hier, heb ik al gemerkt. Iedereen weet wie hij is, en noemt hem “Sir”.

Read the rest of this entry »

WP Theme & Icons by N.Design Studio. Indified by IndiBlogger.in.
Entries RSS Comments RSS Inloggen